Tusgen

Finde årsagen, når sex gør ondt

Sex formodes at være en af ​​de mest behagelige oplevelser, der findes. Desværre, for millioner af kvinder, er det præcis det modsatte: Smertefuld. Irriterende. Ubehageligt. Faktisk vil så mange som 75 procent af kvinderne oplever smerter ved samleje på et tidspunkt i deres liv.

Hvis sex er mere tilbøjelige til at gøre dig fure din pande end krølle tæerne, holde læsning at finde ud af, hvad der kunne være årsag dine smerter. Det er det første skridt i at finde din vej til behandling.

Underlivsbetændelse (PID). Seksuelt overførte sygdomme ( STD ) såsom klamydia og gonoré er ofte skylden for PID. Det sker, når bakterier forbundet med disse kønssygdomme forårsage en infektion i livmoderen, æggeledere og andre reproduktive organer. Som et resultat, kan du opleve smerter i din nedre mave, feber, smertefuld vandladning, uregelmæssig menstruation, og smerter under sex.

Vulvodynia. Så mange som en ud af fem kvinder oplever denne kroniske sygdom, som påvirker ydersiden af skeden, kaldes vulva. Kvinder med vulvodynia kan føle smerte som helst der er tryk mod vulva, som når at have sex-især under penetration-men også når du bruger en tampon, under en underlivsbetændelse eksamen, eller efter at have siddet i en lang periode.

Interstitiel cystitis (IC). Kvinder med IC erfaring tilbagevendende smerter i bækken og blære samt en stigning i vandladningshyppighed og haster. Et andet almindeligt symptom på sygdommen, som påvirker så mange som 8 millioner amerikanske kvinder, er smertefuldt samleje. Med IC, kan dine symptomer blusser op efter sex. I en undersøgelse, omkring 90 procent af patienter med IC sagde, at deres sygdom holdt dem fra at have sex helt.

Endometriose. Denne sygdom opstår, når cellerne foring livmoderen vokser uden for livmoderen. Over tid, kan cellerne bløder eller forårsage ar på æggelederne, æggestokke, og andre dele af bækken området. De fleste kvinder med endometriose oplever smerter-smertefulde perioder, smertefulde kramper og smertefuld sex.

Vaginisme. Med vaginisme, musklerne omkring åbningen af din vagina knuge og gøre det yderst vanskeligt for din partners penis at indtaste din vagina. Når du forsøger at have sex, kan du føle brændende eller stikkende fornemmelser. I nogle tilfælde kvinder kontrakt deres muskler så stramt, at samleje bliver umulig.

Få hjælp

Hvis du oplever smerter under sex, kan du føle flov diskutere det med din partner eller din læge. Men du bør ikke være. Smertefuld samleje er fælles. Og når du og din læge bestemme dens årsag, er det også behandles med medicin, fysioterapi, og i nogle tilfælde kirurgi. Vent ikke med at tale med din læge.