Tusgen

Seksuelt overførte sygdomme (STD) behandling

Behandling for seksuelt overførte sygdomme

Behandle en seksuelt overført sygdom tidligt begrænser de problemer, de kan forårsage. Hvis du har en STD, bliver behandlet med det samme. Læs mere om behandling for kønssygdomme ›

For teenagere: få tjekket for kønssygdomme

Husk: Enhver form for sex sætter dig i risiko for kønssygdomme. Se efter tegn på kønssygdomme på dig og din partner. Få tjekket, hvis du ikke er sikker. Og hvis du har en STD, bliver behandlet! Fortæl din partner, så de kan få tjekket, også.

Ikke alle kønssygdomme har symptomer, du kan se. Men at kende almindelige tegn vil hjælpe. Vær opmærksom på din krop og din partners krop. Hvis en af ​​jer se eller føle noget, der virker som et symptom, få tjekket.

Kom kontrolleres, er den eneste måde at vide med sikkerhed, hvis du har en STD. Du kan blive testet på en sundhedsklinik eller lægens kontor. Tests kan omfatte:

Lær mere om at få tjekket for kønssygdomme ›

Genital HPV: diagnose og behandling

Genital HPV er ofte fundet under en rutinemæssig eksamen. Din læge, kan spørge, hvis du er seksuelt aktive, og hvis du har haft dysplasi eller kønsvorter før. Du kan også kontrolleres for tegn på andre seksuelt overførte infektioner. Genital HPV kan ikke helbredes, men dens virkninger kan behandles.

  • En Pap test kan vise tegn på dysplasi eller vorter på livmoderhalsen. En prøve af celler taget fra livmoderhalsen og ses under et mikroskop.

  • En kolposkopi kan udføres for at se dysplasi eller vorter mere tydeligt. Et forstørrelsesglas omfang (colposcope) bruges til at se på livmoderhalsen gennem skeden.

  • En acetowhite test gør vorter nemmere at se. Eddike påføres livmoderhalsen eller anden hud, der kan blive påvirket. Hvis vorter er til stede, de bliver hvide. Denne test kan ske i løbet af en kolposkopi.

  • En DNA-test kan finde ud af, hvilken stamme af HPV, du har. Unormale celler undersøgt for at se, om du har større risiko for kræft. Dette kan påvirke din behandlingsplan.

Lær mere om genital HPV diagnose og behandling ›