Tusgen

For teenagere: reducere din risiko for at få kønssygdomme

Den eneste sikre måde at forhindre kønssygdomme (seksuelt overførte sygdomme) er afholdenhed (ikke have nogen form for sex). Men hvis du beslutter dig for at have sex, tage skridt til at beskytte dig selv. Få at vide din partner. Spørg dem, hvis de nogensinde har haft en STD eller blevet testet. Og altid bruge latex kondomer under sex.

Er det det rigtige tidspunkt?

At have sex er et personligt valg. Det handler ikke om, hvad dine venner eller partner tror. Det handler om, hvad du føler er rigtigt. Så det er okay at sige nu er ikke tiden. Valg afholdenhed giver dig mere tid til at lære om din partner. Uanset hvad du beslutter dig, lad ikke alkohol eller narkotika sky problemet. De kan føre dig til at træffe beslutninger om sex, som du senere fortryder.

Brug altid en latex kondom

Hvis du har sex, altid bruge en latex kondom. Det er den bedste måde at forebygge kønssygdomme. Mænd og kvinder i alle aldre kan købe dem. De fleste kondomer er lavet til mænd. Men der er også kondomer til kvinder. Vær sikker på at få kondomer, der siger, at de beskytter mod kønssygdomme. Og bruge en ny kondom hver gang du har sex.

Den rigtige måde at bruge kondomer for en mandlig

1..

Klem luft fra kondom spids, da det går over hovedet på penis. Dette giver plads til at fange sæd.

2.

Hold holde spidsen med den ene hånd. Brug den anden hånd til at rulle kondomet ned over penis.

3.

Hvis det er nødvendigt, skal du bruge vand-baserede smøremidler som KY Jelly eller Astroglide. Fedtet ting som vaseline kan bryde kondomer.

4..

Efter sex, holde kondomet i bunden af ​​penis. Træk derefter forsigtigt ud af din partner.