Tusgen

Leve med seksuelt overførte sygdomme

Aids-forebyggelse er stadig vigtig

Sandt eller falsk: Nu, hvor lægemidler er til rådighed til behandling af AIDS, denne seksuelt overførte sygdom er ikke meget af en trussel for de fleste mennesker.

Svaret er falsk. Aids-eksperter bekymre sig, at alt for mange mennesker tror ellers, og er blevet mindre forsigtige med at beskytte sig selv. Forskning viser, at de, der tror nye lægemidler vil holde dem godt, hvis de ikke bliver smittet med hiv, kan vælge ikke at dyrke sikker sex. Og det er en farlig valg.

Nye lægemiddelbehandlinger kan forsinke effekten af ​​aids og hjælper patienterne lever længere. Men virkeligheden er, at ingen medicin kan helbrede AIDS eller virus, der forårsager det, HIV. Når du er inde i kroppen, HIV ødelægger immunsystemets celler, hvilket gør det vanskeligt at bekæmpe off sygdom. Aids er fortsat en dødelig epidemi på verdensplan.

Lær mere om betydningen af forebyggelse af aids ›

Top former for prævention

Vidste du, at utilsigtede graviditeter tegner sig for næsten halvdelen af ​​alle graviditeter i Europa? Hvis tiden ikke er den rette for dig at blive gravid, kan du være forvisset om, at der er mange muligheder for seksuelt aktive kvinder, der ikke er klar til eller ikke ønsker at få børn.

Du er sikkert bekendt med nogle af de muligheder i barrieremetode kategori, som omfatter den mandlige og kvindelige kondom, sæddræbende og mellemgulvet. Disse er nogle af de sikreste og ældste måder at forebygge graviditet. De virker ved at forhindre en mands sæd fra at nå en kvindes æg.

Lær mere om de øverste former for prævention ›