Tusgen

Seksuelt overførte sygdomme (STD) oversigt

Seksuelt overførte sygdomme (STD) er smitsomme sygdomme, der spredes gennem seksuel kontakt.

Kønssygdomme er i stigning, muligvis på grund af mere seksuelt aktive mennesker, der har flere sex-partnere i løbet af deres liv. Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) anslår, at 19 millioner nye tilfælde af kønssygdomme forekommer årligt i USA kønssygdomme påvirker mænd og kvinder i alle baggrunde og økonomiske niveauer. Halvtreds procent af de nye smittede mennesker i alderen mellem 15 og 24 år.

Typer

Ifølge CDC og National Institute for Allergi og Smitsomme Sygdomme, almindelige typer af kønssygdomme omfatter følgende:

Erhvervet immundefekt syndrom (AIDS): Aids er forårsaget af human immundefekt virus (HIV), som ødelægger kroppens evne til at bekæmpe infektion. Folk, der har aids er meget modtagelige for mange livstruende sygdomme og visse former for kræft.

Overførsel af virus opstår oftest under seksuel aktivitet eller ved deling af sprøjter, der anvendes til at injicere intravenøse lægemidler.

Humane papillomavirus (HPV): Denne fælles STD kan forårsage kønsvorter, som kan opstå på den indvendige eller udvendige områder af kønsorganerne og kan spredes til den omgivende hud eller til en seksuel partner. Da HPV-infektion ikke altid forårsager vorter, kan infektionen gå uopdaget.

Kvinder med en HPV-infektion, har en øget risiko for at udvikle livmoderhalskræft. Regelmæssige Pap-tests kan detektere HPV-infektion samt unormale cervikal celler. En HPV-vaccine er til rådighed til at hjælpe med at forebygge livmoderhalskræft.

Selv om der er behandling for kønsvorter, kan virus rester og vorter igen.

Chlamydiainfektioner: Den mest almindelige af alle seksuelt overførte sygdomme, kan klamydia infektioner påvirke både mænd og kvinder. De kan forårsage en unormal udflåd og brændende med vandladning. Hos kvinder kan ubehandlet chlamydiainfektion føre til underlivsbetændelse (PID). Chlamydia-infektioner kan behandles med antibiotika. Desværre er mange mennesker har få eller ingen symptomer på infektion. De mest almindelige og alvorlige komplikationer forekomme hos kvinder og omfatter PID, ektopisk (æggelederne) graviditet, og infertilitet.

Gonoré: Gonoré forårsager en udflåd fra skeden eller penis og smertefuld eller vanskelig vandladning. De mest almindelige og alvorlige komplikationer forekomme hos kvinder, og omfatter PID, ektopisk (æggelederne) graviditet, og infertilitet. Gonoré infektioner kan behandles med antibiotika-behandling.

Genital herpes: Denne infektion er forårsaget af herpes simplex virus (HSV). Symptomerne kan omfatte smertefulde blærer eller åbne sår i genital området, som kan indledes med en prikkende eller brændende fornemmelse i benene, balder, eller genital region. Sårene forsvinder normalt inden for få uger, men virus forbliver i kroppen og læsioner kan opstå igen.

Der er ingen kur mod HSV, men der er antivirale midler, der kan forkorte et udbrud og reducere symptomerne.

Syfilis: Den oprindelige symptom er en smertefri åbne sår, der normalt vises på eller omkring kønsorganerne. Ubehandlede syfilis kan gå videre til en forbigående udslæt og i sidste ende, alvorlig involvering af hjertet og centralnervesystemet. Syfilis infektioner kan behandles med antibiotika-behandling.

Andre sygdomme, der kan være seksuelt overførte omfatter bakteriel vaginose, chancroid, pubic lus, fnat, trichomoniasis og vaginal gær infektioner.

Diagnose

De fleste kønssygdomme kan diagnosticeres via en eksamen af ​​din læge, en kultur af sekreter fra din vagina eller penis, eller en blodprøve. Når diagnosen tidligt, kan mange kønssygdomme behandles med succes.

Behandling

Hvis du er diagnosticeret med en STD, begynde behandling med det samme, tage den fulde løbet af medicin, og følge lægens råd. Undgå seksuel aktivitet, mens du bliver behandlet, og anmelde alle de seneste seksuelle partnere og opfordre dem til at få medicinsk checkups. Har en opfølgende test for at være sikker på STD er blevet behandlet med succes.