Tusgen

Sikrere sex retningslinjer

Hvad er "sikker" sex?

Sex i et monogamt forhold, hvor ingen af ​​parterne er inficeret med en seksuelt overført sygdom (STD) menes at være "sikre". Mange sundhedsprofessionelle tror, ​​der er virkelig ikke sådan noget som "sikker" sex. De mener, den eneste måde at være virkelig sikker, er at afholde sig, fordi alle former for seksuel kontakt bære en vis risiko.

Billede af mandlige, latex kondom

For eksempel er kysse menes at være en sikker aktivitet, men herpes og andre sygdomme kan udliciteres på denne måde.

Billede af en kvindelig kondom fremstillet af polyurethan

Kondomer er almindeligt menes at beskytte mod kønssygdomme. Men mens det er rigtigt, at kondomer er nyttige i at forebygge visse sygdomme, såsom herpes og gonoré, kan de ikke nødvendigvis beskytte mod andre sygdomme som kønsvorter, syfilis eller aids.

Retningslinjer for sikker sex

Begræns din seksuelle aktivitet til kun én partner, som er at have sex kun med dig for at reducere eksponeringen for sygdomsfremkaldende organismer. Følg disse retningslinjer, som kan give for sikker sex:

  • Tænk to gange, før du begynder seksuelle relationer med en ny partner. Først diskutere tidligere partnere, historie kønssygdomme og stofmisbrug.

  • Bruger kondom. En mandlig kondom lavet af latex eller polyurethan - ikke naturlige materialer. En kvindelig kondom fremstillet af polyurethan.

  • Selv om undersøgelser viser, at nonoxynol-9 sæddræbende creme dræber HIV i laboratorieprøver, er det ikke blevet fastslået, om sæddræbende, bruges alene eller sammen med kondomer, yde beskyttelse mod hiv. Centers for Disease Control og Forebyggelse anbefaler dog, at latex kondomer, med eller uden sæddræbende, skal bruges til at hjælpe med at forhindre seksuel overførsel af hiv.

  • Til oral sex, hjælpe med at beskytte din mund ved at have din partner bruge kondom (mand eller kvinde).

  • Kvinder bør ikke douche efter samleje - det beskytter ikke mod seksuelt overførte sygdomme, kunne sprede en infektion længere ind i reproduktive tarmkanalen, og kan vaske væk sæddræbende beskyttelse.

  • Have regelmæssige Pap-tests, bækken eksamen, og periodiske test for kønssygdomme.

  • Vær opmærksom på din partners krop. Kig efter tegn på en øm, blister, udslæt eller udflåd.

  • Tjek din krop jævnligt for tegn på en øm, blister, udslæt eller udflåd.

  • Overveje andre end vaginal, oral eller analt samleje seksuelle aktiviteter - teknikker, som ikke indebærer udveksling af kropsvæsker eller kontakt mellem slimhinder.