Tusgen

Undersøgelse: 1 ud af 4 teenage piger har en STD

Omkring 1 i 4 amerikanske teenagepiger har en seksuelt overført sygdom, har en undersøgelse fundet. Omkring halvdelen af ​​pigerne i undersøgelsen sagde, at de havde haft samleje. Satsen for kønssygdomme var omkring 4 i 10 for de piger. Undersøgelsen blev foretaget af det amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse. Den omfattede 838 teenage-piger, der havde taget del i en national sundhedsundersøgelse. De blev testet for fire infektioner. Omkring 18% havde human papillomavirus. Denne infektion kan forårsage livmoderhalskræft. Chlamydia påvirket 4%. 2,5% havde trichomoniasis, og 2% havde herpes simplex virus. The Associated Press skrev om undersøgelsen 11. marts.

Hvad er lægens reaktion?

Det er bekymrende at erfare, at satserne for seksuelt overførte sygdomme (STD) er så høje i teenagepiger. En nylig stor undersøgelse omfattede mere end 800 piger i alderen 14 til 19. Det så på, hvor mange af dem havde fire fælles kønssygdomme.

Forskerne fandt, at:

 • 1 i 4 piger testet positive for mindst én af de kønssygdomme. Af de smittede piger, 15% testet positiv for to eller flere kønssygdomme.

 • Satser var højest blandt afrikansk-europæisk teenagere. Omkring 50% havde mindst én sammenlignet med 20% af mexicansk-europæiske og hvide teenagere.

 • 40% af de teenagepiger, der er optaget nogensinde at have sex blev inficeret med mindst én STD.

 • 18% af alle teenagere blev smittet med human papilloma virus.

 • 4% var smittet med klamydia.

 • 2% blev inficeret med genital herpes.

 • 2,5% var inficeret med trichomoniasis.

Hver af disse kønssygdomme kan forårsage alvorlige problemer.

 • Humane papillomavirus (HPV) - Mange mennesker har ingen symptomer, men virus forårsager også kønsvorter hos både mænd og kvinder. Nogle stammer af HPV kan forårsage livmoderhalskræft. En vaccine nu kan forhindre de mest almindelige stammer af HPV.

 • Chlamydia - Dette er den mest almindelige STD i verden. Det øger risikoen for underlivsbetændelse, som kan forårsage infertilitet eller graviditet problemer. Klamydia kan blive videregivet til spædbørn ved fødslen. Det kan behandles med antibiotika.

 • Genital herpes - Denne sygdom forårsager smertefulde blærer og sår i både mænd og kvinder. Det kan overføres fra mødre til spædbørn ved fødslen. Det kan forårsage alvorlige problemer og endda død for barnet.

 • Trichomoniasis - Hos kvinder, forårsager brændende og kløe i kønsdelene og en ildelugtende udflåd fra skeden. Det kan behandles med antibiotika.

Hvilke ændringer kan jeg gøre nu?

Teenagere får masser af information (og misinformation) om sex fra deres venner, internettet og andre medier. Ved alderen 15 eller 16, allerede mange har haft sex.

Det er klart, at vi er nødt til at gøre et bedre job at undervise vores teenagere om, hvordan man kan forebygge kønssygdomme. Åben kommunikation er vigtigt at hjælpe dem begynde at træffe sunde valg gennem hele livet.

Du skal vide, at:

 1. Have "the talk" er ikke nok. Mange forældre kan føle angst eller ubehageligt, men hvis forældrene ikke taler med deres børn om sex, en anden vil! Det er vigtigt for børn at få denne type oplysninger fra deres forældre. Men det er ikke nok til at sidde ned, så fortæl din teenager livets kendsgerninger, og derefter krydse "The Talk" fra din to-do liste. Begynde at tale om sex, når de er unge. Fortsæt, når de er teenagere. Lige så vigtigt, lytte til deres tanker og deres spørgsmål. Taler med teenagere om sex, vil ikke opfordre dem til at prøve det. Faktisk teenagere, der taler åbent med deres forældre normalt vente længere på at have sex. De er også mere tilbøjelige til at bruge prævention, når de gør.

 2. Børn har brug for at forstå, at "sex" kan være en forvirrende ord. Det kan være akavet, men du behøver at være eksplicit om, hvad du mener med ordet "sex". Kun én type sex (samleje) kan potentielt føre til graviditet. Teenagere kan tro de bliver sikkert, hvis de undgå denne type af sex. De kan ikke indse, at seksuelt overførte sygdomme kan også spredes ved oralsex, analsex og hud-mod-hud kontakt med en inficeret partner. Ligeledes kan teenagere forveksles om "sikker sex". Mange former for prævention (piller, pessarer, membraner) forhindre graviditet, men ikke kønssygdomme. Bruge kondom korrekt, hver gang, effektivt kan forhindre graviditet og mange kønssygdomme. Du kan også hjælpe din teenagere ved at give dem en bog, der forklarer pubertet, sex, prævention og STD forebyggelse. Dette vil sikre, at de har en præcis ressource for spørgsmål, som de kan være for flov til at spørge.

 3. Husk Tal med din teenager om dine værdier., Selvom de ikke altid opfører sig som det, behøver teenagere ligeglad med, hvad deres forældre tror. De gør lytte til, hvad deres forældre siger. Forældre kan helt sikkert have en betydelig indvirkning på deres børns seksuelle adfærd. Vær der for dine teenagere. Lyt til deres spørgsmål og forsøge at finde svaret på hver enkelt. Lad dem vide, at uanset valg, de gør, vil de altid have din kærlighed og støtte. Tal om følelser og værdier samt fysisk sex. Spørg dem, hvordan de tror parter bør behandle hinanden. Tilskynde dem til at leve op til deres værdier. Sørg for, at de forstår, at ingen måde nej. Sex uden samtykke er både ulovligt og forkert. Desuden bør de aldrig presse en anden til at have sex eller lade sig blive presset til at gøre det. Lad din teenager vide, at det er okay at vente, selvom venner eller medier kan sende det budskab, at det er "uncool".

Hvad kan jeg forvente at se på fremtiden?

STD sager vil fortsat blive spores og overvåges. Håbet er at se færre og færre tilfælde hvert år.

Eksperter, politikere og støttegrupper arbejder sammen for at sørge for, at offentligheden får høj kvalitet, nøjagtig information om seksuelt overførte sygdomme og måder at forhindre dem.

Desuden vil der fortsat arbejdes for at være sikker på den nye HPV-vaccine er tilgængelig for unge piger, uanset omkostningerne.