Tusgen

Bihulebetændelse

Bihulebetændelse fakta

Bihulebetændelse er en infektion i bihuler, der er hulrum eller luftfyldte lommer, i nærheden af ​​nasal passage. Bihulebetændelse sker normalt efter en forkølelse eller en allergisk inflammation. Indersiden af bihuler svarer til indersiden af næsen. Læs mere om bihulebetændelse ›

Kunne du har bihulebetændelse?

Millioner af mennesker er ramt af bihulebetændelse hvert år. Alligevel er det ofte fejldiagnosticeret og misforstået af mennesker med sygdommen.

Bihulebetændelse påvirker fire par bihuler kaldet paranasale luft bihuler, som opretter forbindelse til den nasale passager. Bihulebetændelse er en infektion i disse bihuler. En infektion kan være forårsaget af allergi, visse former for medicin, ændringer i luften eller abnormiteter i bihulerne selv. Akut sinuitis er den mest almindelige form for denne sygdom.

Lær mere om bihulebetændelse ›

Self-treat? Eller se en læge?

Når du er syg, at vide, om du skal forkæle dig selv derhjemme eller se din læge kan spare dig tid og hundreder, måske tusinder, af dollars om året.

For eksempel kan du behandle et hoved koldt ved at tage en 5€ over-the-counter (OTC) medicin for overbelastning og hoste. Regningen bare for walking i døren til lægens kontor kan være 40€ til 60€ eller mere. Selv hvis du kun skal betale 10€ til 15€ i co-pay for et kontor besøg, ved hjælp af en OTC medicin stadig sparer dig - ikke kun penge, men også tid.

Lær, hvorvidt du bør se en læge ›

Når dit barn har bihulebetændelse

Bihuler er hulrum i knoglerne i ansigtet. Sunde bihuler konstant producere og dræne slim, som hjælper med at holde den nasale passager rene. Men en underliggende problem kan forhindre bihuler dræne korrekt. Dette kan føre til bihulebetændelse (sinus betændelse og infektion). Bihulebetændelse kan være akut eller kronisk. Akut bihulebetændelse kommer pludseligt, ofte efter en forkølelse eller influenza. Når akut bihulebetændelse ikke går væk eller kommer tilbage ofte, er det siges at være kronisk. Langtidsholdbar bihulebetændelse er normalt på grund af allergi eller en fysisk blokering i næsen.

Lær mere om bihulebetændelse hos børn ›

Bihulebetændelse: en infektion i bihuler

Det bihuler er hulrum eller luftfyldte lommer, der er i nærheden af ​​nasal passage. Der er fire forskellige typer af bihuler:

  • ethmoid sinus - placeret inde i ansigtet, omkring det område af næseryggen. Dette sinus er til stede ved fødslen, og fortsætter med at vokse.
  • kæbehulesmerter - placeret inde i ansigtet, omkring det område af kinderne. Dette sinus er også til stede ved fødslen, og fortsætter med at vokse.
  • pandebihulen - placeret inde i ansigtet, i det område af panden. Denne sinus ikke udvikle sig, indtil omkring syv år.
  • sphenoid sinus - ligger dybt i ansigtet, bag næsen. Denne sinus ikke udvikle sig, indtil ungdomsårene.

Lær mere om sinus infektioner ›

Hvorfor lægen ser i næsen

Har du nogensinde spekuleret over, hvorfor din sundhedspleje udbyder vil se i næsen under en undersøgelse? Når en patient har en løbende næse eller overbelastning, sundhedspleje udbyder har brug for et godt kig på kilden til problemet.

Udbydere normalt ikke ser i næsen, medmindre de har en særlig grund. Normalt er de på udkig efter en infektion eller allergi. Nogle gange er de på udkig efter andre kilder til din vejrtrækning problem, såsom en afbøjet septum, der er en forskydning af den mur, der deler næsehulen i to halvdele.

Lær hvorfor lægen ser i næsen ›