Tusgen

Fakta om bihulebetændelse

Bihulebetændelse er en infektion i bihuler, der er hulrum eller luftfyldte lommer, i nærheden af ​​nasal passage. Det sker normalt efter en forkølelse eller en allergisk inflammation.

Indersiden af ​​bihuler svarer til indersiden af ​​næsen. Der er fire typer af bihuler:

  • Ethmoid sinus: Beliggende inde i ansigtet, omkring det område af næseryggen. Dette sinus er til stede ved fødslen og fortsætter med at vokse.

  • Kæbehulesmerter: Beliggende inde i ansigtet, omkring det område af kinderne. Dette sinus er også til stede ved fødslen og fortsætter med at vokse.

  • Pandebihulen: Placeret inde i ansigtet, i det område af panden. Denne sinus ikke udvikle sig, indtil omkring syv år.

  • Sphenoid sinus: Beliggende dybt i ansigtet, bag næsen. Denne sinus ikke udvikle sig, indtil ungdomsårene.

Der er fire typer af bihulebetændelse:

  • Akutte: Symptomer sidste mindre end fire uger og få bedre med den rette behandling.

  • Subakut: Denne type infektion ikke bliver bedre med behandling i første omgang, og symptomer sidste fire til otte uger.

  • Kronisk: Denne type infektion sker med gentagne akutte infektioner eller med tidligere infektioner, der var utilstrækkeligt behandlet. Disse symptomer sidste otte uger eller længere.

  • Tilbagevendende: I dette tilfælde er tre eller flere episoder af akut sinusitis forekommer årligt.

Nogle gange sker der en sinus infektion efter en øvre luftvejsinfektion (URI), eller almindelig forkølelse. URI forårsager betændelse i den nasale passager, der kan føre til obstruktion af åbningen af ​​bihulerne, som kan forårsage infektioner i bihulerne. Allergisk sygdom kan også føre til bihulebetændelse grund af hævelse af nasale væv og forøget produktion af slim.

Der er andre mulige sygdomme, der kan blokere den normale strøm af sekreter ud af bihuler og kan føre til bihulebetændelse. Disse kan omfatte abnormiteter i strukturen af næsen, forstørrede polypper, dykning og svømning, infektioner fra en tand, traumer til næse, fremmedlegemer, der sidder fast i næsen, gastroøsofageal reflukssygdom ( GERD ) eller passiv rygning.

Efter blokering af strømmen af ​​sekreter fra bihuler, vil bakterier undertiden begynde at vokse. Dette fører til en sinus infektion eller bihulebetændelse.

Normalt kan din læge diagnosen bihulebetændelse baseret på dine symptomer og en fysisk eksamen. I nogle situationer kan yderligere tests udføres for at bekræfte diagnosen. Disse kan omfatte kulturer fra næse, sinus X-stråler, computertomografi (CT eller CAT-scanning), kulturer fra sinus væske eller blodprøver.

Behandling af bihulebetændelse kan omfatte næsedråber samt acetaminophen for smerter eller ubehag. Dekongestanter og antihistaminer ikke synes at hjælpe symptomer på bihulebetændelse.

Antibiotika kan tilbageholdes i 10 til 14 dage, hvis ikke alvorlige symptomer udvikle sig, såsom feber, ansigtssmerter eller ømhed eller hævelse omkring øjet. Kirurgi bør kun overvejes, hvis andre behandlinger har fejlet.

Henvisning til en allergolog / immunolog er ofte nødvendig, især for folk med kroniske eller tilbagevendende bihulebetændelse og dem, der har haft sinus kirurgi, men stadig opleve bihulebetændelse.