Tusgen

Være smart om håndkøbsmedicin

Du kan virkelig få for meget af en god ting. Over-the-counter (OTC) lægemidler er et eksempel herpå. Nogle mennesker kan ikke tage disse lægemidler så alvorligt som receptpligtige dem. Som et resultat, kan de velkommen til at bruge mere end den anbefalede dosis.

»Hvis feltet siger at tage en pille, nogle mennesker tror, ​​to skal være bedre," siger Linda Garrelts MacLean, R.Ph., talskvinde for europæiske Farmaceuter Association. "Eller, hvis det står til at tage medicinen hver fire til seks timer, kan de føle sig hver to til tre timer er fint. "

Alligevel OTC-produkter er stærke medicin. Faktisk blev mange af nutidens mest populære OTC kun sælges på recept ikke så længe siden. Og når du overforbrug OTC medicin, risikerer du at gøre mere skade end gavn. Det er derfor, det er så vigtigt at bruge dem med omhu.

For meget smertelindring

Det er nemt at glide ind i vane med at tage håndkøbsmedicin ofte. De er nemme at købe, og de tilbyder meget relief. Overvej smertestillende, herunder aspirin, Acetaminophen (Tylenol), ibuprofen (Advil, Motrin) og naproxen (Aleve).

En undersøgelse fra 2006 offentliggjort i Annals of Emergency Medicine set på, hvordan folk bruger disse medikamenter. Af 546 mennesker, der søger behandling i en skadestue, omkring 6 procent sagde, at de havde taget mere end den anbefalede daglige dosis af en OTC smertestillende inden for de sidste tre dage. Mange blev også at få en dobbelt dosis-eller flere-ved at tage ikke blot en OTC smertestillende, men også en kombination produkt som en kold og influenza forberedelse, som indeholdt det samme aktive stof.

"OTC medicin som smertestillende anses for sikker og effektiv ved den anbefalede dosis, men når du går over den dosis, de er ikke altid så sikker som du måske tror," siger Kennon Heard, MD, undersøgelse forfatter og assisterende professor i kirurgi på University of Colorado School of Medicine.

Bruges i overskud, kan smertestillende forårsage alvorlige bivirkninger. For eksempel at tage for meget ibuprofen eller naproxen øger risikoen for mavesår. Ved at kombinere disse lægemidler med aspirin øger risiko for blødning i fordøjelseskanalen. Desuden kan kraftig brug af acetaminophen føre til leverskade. Risikoen er særlig høj med produkter, der indeholder en blanding af smertestillende ingredienser, såsom acetaminophen plus aspirin.

Overdrive andre OTC

Overforbrug af mange andre håndkøbsmedicin kan også føre til bivirkninger eller maskere mere alvorlige helbredsproblemer:

  • Afføringsmidler. Nogle mennesker overforbrug afføringsmidler, fordi de synes, det er afgørende at have afføring hver dag. Andre misbruge disse lægemidler i et forsøg på at tabe sig. Over tid, kan de blive afhængige af afføringsmidler, med stadig større doser er nødvendige for at stimulere afføring. Til sidst, kan tarmen ikke fungerer korrekt på egen hånd. Afføringsmidler er beregnet til at blive brugt til kun en kort stund. Hvis du har forstoppelse ofte, tale med din læge. Det kunne være en bivirkning af et medikament eller et symptom på en sygdom, såsom irritabel tarm-syndrom, en hormonel lidelse eller nerveskader.

  • Nasaldekongestanter sprays. De kan hjælpe med at lindre en stoppet næse forårsaget af en forkølelse, influenza, allergi, eller bihulebetændelse. De bør ikke anvendes i mere end tre til fire dage i træk, dog. Når det bruges ud over det, kan en rebound effekt opstår, hvilket gør overbelastning værre. Hvis din næse er stadig snerpet efter et par dage, stoppe med at bruge sprayen og tale med din læge. Du kan få brug behandling for en underliggende sygdom.

  • Halsbrand retsmidler. OTC antacida og syre reduktionsgear kan hjælpe med at lindre ubehaget ved lejlighedsvis halsbrand. Men mennesker med alvorlige eller hyppige symptomer kan have et mere alvorligt problem, der kunne blive værre, hvis de ikke behandles korrekt. Tal med din læge, hvis du bruger en OTC medicin for halsbrand mere end to gange om ugen. Også stoppe behandlingen og ringe til din udbyder, hvis du har ondt i maven, der forbliver den samme eller bliver værre efter du har taget medicinen.

  • Sleep hjælpemidler. OTC søvn hjælpemidler er beregnet til at hjælpe med kun en lejlighedsvis søvnløs nat. Bivirkninger kan omfatte dagtimerne døsighed, nedsat opmærksomhed, hovedpine og svimmelhed. "For ældre mennesker i særdeleshed, kan de øge risikoen for fald," siger MacLean. Hvis du ofte har problemer med at få resten du har brug for, så tal med din læge. Han eller hun kan foreslå andre måder at forbedre din søvn, såsom at skære ud koffein, efter en regelmæssig søvn tidsplan, og udøver regelmæssigt.

En dosis af forsigtighed

Sørg for at give håndkøbsmedicin den respekt, de fortjener. Læs altid produkt etiketter helt, og følg nøjagtig instruktionerne. Når du er i tvivl om, hvorvidt et produkt er det rigtige for dig eller sikkert at tage med dine andre lægemidler, tale med din læge eller apotek.