Tusgen

Slagtilfælde symptomer og årsager

Symptomer på slagtilfælde

Strokes er undertiden benævnt som "hjernen angreb." Den mest almindelige form for slagtilfælde sker, når en blodprop forhindrer blodet i at komme til hjernen. Lær mere ›

Tegn og symptomer på slagtilfælde

Følgende er de mest almindelige symptomer på slagtilfælde. Men den enkelte kan opleve symptomer forskelligt. Hvis nogen af ​​disse symptomer er til stede, skal du ringe 911 (eller din lokale ambulancetjeneste) omgående. Behandlingen er mest effektiv, når påbegyndes umiddelbart.

Symptomerne kan være pludselige og omfatter:

  • svaghed eller følelsesløshed i ansigt, arm eller ben, især på den ene side af kroppen

  • forvirring eller talebesvær eller forståelse

  • problemer med syn, såsom dimness eller tab af synet på det ene eller begge øjne

  • svimmelhed eller problemer med balance eller koordinationsevne

  • problemer med bevægelse eller til fods

  • svær hovedpine uden anden kendt årsag

Lær mere om de tegn og symptomer på slagtilfælde ›

Ministrokes fortjener maksimal opmærksomhed

Ved du, hvad en ministroke er? Hvis du gør det, du er blandt mindretallet. En ministroke eller forbigående iskæmisk anfald (TIA), er en kort episode af slagtilfælde symptomer forårsaget af midlertidig afbrydelse af blodtilførslen til hjernen. De fleste mennesker lider Tias uden at vide det.

Men en tredjedel af tiden, Tias går forud for fuld blæst, invaliderende streger, der er landets fjerde hyppigste dødsårsag. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse og National Stroke Association (NSA), hvert år cirka 795.000 mennesker har sådanne slag - og omtrent 137.000 dø.

I et slagtilfælde, fede indskud eller blodpropper blokere et blodkar (iskæmisk slagtilfælde), eller mindre almindelige svækket fartøjer brast (hæmoragisk slagtilfælde). Blodtilførslen til den del af hjernen ophører, og hjerneceller dør hurtigt. Sommetider skaden går ubemærket hen, men andre streger lader ofrene ude af stand til at tale eller bruge lemmer.

Lær mere om ministrokes ›