Tusgen

Søvnforstyrrelser

Søvnforstyrrelser fakta

Søvnforstyrrelser påvirke en persons evne til at få en god nats søvn. Eksempler omfatter søvnløshed, uro i benene, snorken og søvnapnø. Lær mere ›

Søvnapnø fakta

Søvnapnø er en fælles-men potentielt alvorlig-vejrtrækning lidelse, hvor din vejrtrækning stopper eller bliver overfladisk under søvn. Tidlig diagnosticering og behandling er vigtig, da søvnapnø kan være forbundet med andre sygdomme, såsom uregelmæssig hjerterytme, forhøjet blodtryk, hjerteanfald og slagtilfælde.

Søvnapnø fakta ›

Søvnløshed: 10 tips til at hjælpe dig med at sove

På jagt efter et par gode Zzzs? Mennesker med søvnløshed, en meget almindelig søvnforstyrrelse, der ofte har svært ved at falde eller forblive i søvn. Dette kan forårsage store problemer den næste dag, der krænker funktion, energi og humør. Så hvad kan du gøre for at få en god nats søvn? Her er 10 tips.

Få flere tips til at hjælpe dig med at sove ›

Oversigt over søvnproblemer

Søvn er ikke bare hvile eller tage en pause fra travle rutiner - det er vigtigt at fysiske og følelsesmæssige sundhed. Tilstrækkelig søvn kan også spille en rolle i at hjælpe kroppen komme sig efter sygdom og skade. Utilstrækkelig søvn over en periode er forbundet med fedme, diabetes, hjertesygdomme og depression.

Lær mere om søvnproblemer ›

Løsninger til en søvnløs nat

En god nats søvn er mere end skønhed hvile. Det er så nødvendigt at god fysisk og mental sundhed som at spise en sund kost, motion, og vedligeholde din vægt. Ikke at få nok dyb søvn regelmæssigt kan øge din risiko for bilulykker, problemer med hukommelsen og vægtøgning, siger National Institute of Neurologiske og slagtilfælde.

Lær mere om løsninger til en søvnløs nat ›

Perioder, graviditet, overgangsalder og søvn

Forskerne er ikke sikker på, hvorfor kvinder synes at have mere besvær med at sove end mænd, men de har lagt mærke til, at kvinder har det sværest, når hormon niveauer svinger.

Lær mere om, hvad der påvirker din evne til at sove ›