Tusgen

Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelse fakta

Udtrykket "spiseforstyrrelse" henviser til alvorlige og til tider livstruende psykiske problemer, der forårsager usædvanlige spise adfærd. Lær mere ›

Anorexia nervosa

Anorexia nervosa (eller blot anoreksi) er en spiseforstyrrelse, hvor folk bevidst sulte sig selv. Det forårsager ekstreme vægttab, som National Institute of Mental Health (NIMH), en del af National Institutes of Health (NIH), defineres som mindst 15 procent under den enkeltes normal kropsvægt.

Mad og vægt bliver tvangstanker. Tvangstanker kan forårsage mærkelige spise ritualer eller afvisningen af ​​at spise foran andre. Det er ikke ualmindeligt for folk med anoreksi at indsamle opskrifter og forberede gourmet fester for familie og venner, men ikke deltage i de måltider, selv. De kan også overholde strenge motion rutiner for at holde off vægt.

Lær mere om anoreksi ›

Bulimi information

Bulimi, der normalt betegnes som bulimi, er defineret som ukontrollerede episoder af overspisning (spiseanfald) og normalt efterfulgt af udrensning (selv-induceret opkastning), misbrug af afføringsmidler, lavementer, eller medicin, der forårsager øget produktion af urin, faste, eller overdreven motion for at kontrollere vægten. Bingeing i denne situation, er defineret som spiser meget større mængder mad, end det normalt anvendes inden for en kort periode (som regel mindre end to timer).

Årsagen til bulimi er ikke kendt. Faktorer, der menes at bidrage til udviklingen af ​​bulimi omfatte kulturelle idealer og sociale holdninger til kroppens udseende, selvstændig værdiansættelse baseret på kropsvægt og form, og familiemæssige problemer.

Lær mere om bulimi ›

Forståelse tvangsoverspisning

Folk, der kronisk overforbrug kan blive ramt af en fælles spiseforstyrrelse kaldet tvangsoverspisning, også kendt som overspisning.

Denne spiseforstyrrelse er karakteriseret ved at spise store mængder mad, ved at spise hurtigt (ofte til det punkt, ubehag), og spise, når der ikke længere er sulten. Mens mange mennesker oplever en fødevare binge jævne mellemrum, de tvangsoverspiser gennemsnit binging to gange om ugen i mindst seks måneder.

Tvangsoverspisning kan begynde gradvist. For eksempel kan et barn henvende sig til fødevarer, når forstyrre. Over tid, barnet lærer mad beroliger oprevet følelser.

Lidelsen kan udvikle sig, når andre gør gentagne negative kommentarer om en persons vægt. Det kan udvikle sig efter en traumatisk hændelse i barndommen, eller efter restriktive slankekure. En persons hjem miljø også kan spille en rolle. For eksempel, hvis en persons forældre overcontrolling eller ikke er til stede, kan denne person ikke har haft gode rollemodeller for at spise.

Lær mere om tvangsoverspisning ›

Spiseforstyrrelser hos mænd

De fleste mennesker synes, det er kvinder, der mener, at deres organer skal se en bestemt måde på grund af de kropstyper portrætteret på tv, landingsbanen modeller, filmstjerner, magasiner, trænere, forældre, venner, klassekammerater, helte, og Barbie dukker. De tror, ​​det er kvinder, der forsøger at nå disse kropstyper og kan lide af spiseforstyrrelser som bulimi, anorexia nervosa, eller binging.

Og indtil for nylig, at de havde ret. De fleste af dem, der søger behandling for disse lidelser var kvinder.

Ikke længere. Drenge og mænd har spiseforstyrrelser, også.

Det er blevet mere acceptabelt for mænd at søge hjælp, fordi en spiseforstyrrelse er normalt og ikke så meget af en etiket længere. Så mænd kommer ud og siger, at de har det, de før ikke havde været åben for at søge behandling.

Lær mere om spiseforstyrrelser ›

Slå en spiseforstyrrelse

Med spiseforstyrrelser, der påvirker piger på stadigt yngre aldersgrupper, kan en overraskende enkel taktik hjælpe: Spis som en familie.

Da samfundet har så stor indflydelse på unge på grund af den høje forekomst af fedme og presset for at være tynd, er mange piger henvender sig til usunde måder at kontrollere deres vægt. Prioritering strukturerede familiens måltider, der finder sted i et positivt miljø kan beskytte piger fra destruktive spisevaner. Det behøver ikke at være et hjemmelavet måltid. Ideen er at bringe folk sammen.

Spiseforstyrrelser som anoreksi og bulimi er steget støt. Diagnoser nu topper blandt piger aldre 11 til 13.

Lær mere om at slå en spiseforstyrrelse ›