Tusgen

Forståelse binge spiseforstyrrelse

Måske du spiser for meget i weekenden. Eller du altid bestille jumbo bøtte popcorn på film. Måske er du hooked på chocolate chip cookies. Men det betyder ikke, du har binge spiseforstyrrelse. For dem, der gør, er at spise for meget ikke ske bare en gang imellem. I stedet er det en konstant del af livet. Heldigvis er der behandlinger, der kan hjælpe.

Risici for overspisning

Hvis du vejer mere end det er sundt for dig, er du mere tilbøjelige til at få visse sygdomme. Heriblandt:

Hvad er binge spiseforstyrrelse?

De fleste mennesker spiser for meget nu og da. Binge spise opstår, når du ofte ikke kan styre, hvor meget du spiser. Hvis du har uorden, har du visse symptomer såsom:

  • Føler du ikke kan kontrollere, hvad eller hvor meget du spiser

  • Spise meget hurtigt

  • Spise indtil du føler "for fuld"

  • Spise store mængder af mad, selv når du ikke er sulten

  • Spise alene så ingen vil vide, hvor meget du spiser

  • Brødefuld eller deprimeret over din spise

Ressourcer

National Institute of Mental Health www.nimh.nih.gov 866-615-6464

Landsforeningen af anorexia nervosa og associerede lidelser www.anad.org 630-577-1330

Nationale spiseforstyrrelser forening www.edap.org 800-931-2237

Hvem påvirker det?

Flere kvinder end mænd har binge spiseforstyrrelse. Det er også udbredt blandt folk, der er meget overvægtige. Ingen er sikker på lige hvad der forårsager overspisning. Men det kan være udløst af følelser som vrede, sorg eller kedsomhed. Feeling berøvet på en streng diæt kan også forårsage nogle mennesker til at binge spise.

Hvorfor er det et problem

Binge spise kan gøre det svært at leve et normalt liv. Du kan gå glip af arbejde eller skole at binge spise. Du kan også føle sig deprimerede, have skyldfølelse, eller skamme sig. Som et resultat, kan du forsøge at skjule dit problem fra andre. Men det er svært at beskæftige sig med binge spise på egen hånd. Det er derfor, det kan hjælpe at tale med din læge. Arbejder sammen, kan du finde måder at kontrollere din spise.