Tusgen

Kort sagt: regelmæssige familiens måltider kan reducere risikoen for spiseforstyrrelser hos piger

En undersøgelse offentliggjort i januar 2008 giver yderligere støtte til at gøre tid til regelmæssig familiens måltider. Tidligere rapporter fra National Center for Misbrug og Stofmisbrug har konkluderet, at teenagere, der spiser regelmæssigt med deres familier er mindre tilbøjelige til at ryge cigaretter, drikke alkohol, eller prøv marihuana.

Den seneste undersøgelse, foretaget af forskere på University of Minnesota, tyder på, at unge piger, der spiser måltider ofte med deres familier er mindre tilbøjelige end andre piger til at udvikle spiseforstyrrelser senere.

Forskerne studerede 2.516 unge på 31 Minnesota skoler. Både mandlige og kvindelige studerende gennemført to undersøgelser, en i 1999 og en anden i 2004, at rapportere, hvor ofte de spiste måltider med deres familier, og hvor følelsesmæssigt forbundet de følte at deres familier. Deltagerne også oplysninger om body mass index (BMI) og spise adfærd.

Teen piger, der rapporterede at spise fem eller flere måltider med deres familier hver uge i 1999, var mindre tilbøjelige i 2004 til at deltage i overspisning eller kronisk slankekure, og var signifikant mindre tilbøjelige til at rapportere aggressive skridt til at tabe sig, såsom at tage kost piller, bruge afføringsmidler eller opkastning. For eksempel 26% af de piger, der spiste mindre end fem måltider om ugen med deres familier i 1999 rapporterede at bruge ekstreme vægt kontrolforanstaltninger i 2004, sammenlignet med 17% af pigerne, der spiste fem eller flere familiens måltider om ugen i 1999. Resultaterne holdt sandt, selv efter at forskerne korrigeret for BMI, socioøkonomisk status, og følelsesmæssig forbundethed til familier.

Men regelmæssige familiens måltider ikke udrydde spiseforstyrrelser hos piger, og de ​​havde ikke reducere risikoen for uorganiseret spise hos drenge.

Selv uorganiseret spise stadig klart et problem for teenagere, siger forskerne denne undersøgelse dokumenterer, at regelmæssige familiens måltider kan yde en vis beskyttelse. En begrænsning at huske på, er imidlertid, at denne undersøgelse kun kan foreslå relationer, ikke bevise årsag og virkning. Det kan være, at piger mindst tilbøjelige til spiseforstyrrelser er mere tilbøjelige til at dukke op med jævne mellemrum til familiens måltider - ikke at regelmæssig familiens måltider yde beskyttelse.