Tusgen

Overdreven fod sveden

Spørgsmål:

Jeg har store fødder svedtendens. Inden for få minutter at sætte mine sko på, mine sokker gennemblødt. Hvad kunne det være? Er der nogen form for medicin jeg kunne tage for at kontrollere dette?

Svar:

Læger kalder store fødder sveder "hyperhidrosis". Det er et fælles problem, især i varme, fugtige klimaer eller i mennesker er aktive i sport og motion.

Svedende er kroppens måde at fjerne for meget varme. Dette er vigtigt for et godt helbred. I nogle tilfælde, dog kan sveden være ud over, hvad der normalt kan forventes. Dette kan være belastende og forstyrre daglige aktiviteter.

Overdreven sveden af hænder, fødder eller armhuler kan være forbundet med stress, medicin, visse medicinske sygdomme eller arvelige faktorer.

Over-the-counter antiperspiranter kan ikke være effektiv. Din læge kan ordinere en antiperspirant (Drysol) for at anvende flere nætter om ugen (og vaskes den følgende morgen).

Hvis overdreven sved fortsætter, kan Botox behandlinger være nyttig. Botox behandlinger af fødder involverer multiple injektioner af botulinumtoksin til bunden af ​​fødderne. Dette slår midlertidigt fra svedkirtlerne.

Før du overveje Botox behandling, så tal med din læge om de risici og bivirkninger. Reduktion af sved på fødderne kan føre til overdreven sveden i et andet område af kroppen. Også Botox behandling er dyrt og smertefuldt, og virkningerne sidste kun omkring seks måneder.

Hvis alt andet fejler, kan lægen ordinere oral (gennem munden) antikolinerge medicin. Disse medikamenter hjælpe med at reducere sveden, men de har også omfattende virkninger, der omfatter tørre øjne og tør mund.

Det er vigtigt at se din læge, hvis overdreven sveden fortsætter med at være et problem. Din læge kan søge efter mulige underliggende medicinske sygdomme, og snakke med dig om behandlingsmuligheder, risici og fordele.