Tusgen

Tyktarmskræft

Kolorektal cancer

Kolorektal cancer er den tredje mest almindelige kræftform hos både mænd og kvinder. Antallet af dødsfald som følge af kolorektal cancer er faldet, hvilket skyldes øget screening og polyp fjernelse. Lær mere om tyktarmskræft ›

Symptomer på kolorektal cancer

Denne vigtige undersøgelse kan finde problemerne og afværge dødelige kræft.

Mange mennesker bekymre sig om at have deres tyktarmen undersøgt med en colonoscope. Mens angst er normalt, colonoscope er en fantastisk instrument, som giver gastroenterologists som mig en meget tæt visning af tyktarmen, også kaldet tyktarmen.

Det hjælper mig til at se problemer såsom betændelse eller blødning, og det kan redde dit liv, hvis jeg finder en tumor eller den lille, forstadier vækster kaldet polypper.

Jeg anbefaler colonoscopies af flere grunde:

  • En større, sammenhængende skift i afføringsvaner, såsom forstoppelse, diarré, ændringer i afføring størrelse eller form, og en masse flere eller færre afføring end normalt for dig

  • Blødning under afføring

  • Uforklarligt vægttab

  • Vedvarende mavesmerter

  • En familie historie af kolorektal cancer

  • En alder på 50 år eller ældre

Lær mere om symptomer på tyktarmskræft ›

Behandlinger for kolorektal cancer

Behandlinger kan styre kræft og forbedre din livskvalitet ved at kontrollere dine symptomer.

Når du kender den fase af kræft du har, er det tid til at beslutte, om en behandlingsplan. Dette afsnit vil hjælpe dig med at forstå dine muligheder og hvad der er bedst for dig. Taler om din behandling valg vil være et af de vigtigste møder, du vil have med din læge.

Beslutning om den bedste plan kan tage noget tid. Tal med din læge om, hvor meget tid du kan tage for at udforske dine muligheder, før du skal beslutte. Du ønsker måske at få en anden udtalelse, inden de træffer en beslutning. Og du måske ønsker at tale med din familie og venner.

Lær mere om behandlinger for tyktarmskræft ›

At leve med kolorektal cancer

 

Hvad kan du gøre, hvis nogen af ​​de risici for tarmkræft gælder for dig? Det bedste du kan gøre er at foretage ændringer i dit liv, som vil hjælpe dig med at kontrollere så mange af de risici, som du kan. Her er nogle valg, du kan gøre, der kan hjælpe.

Træne regelmæssigt.

Kom mindst 30 minutters motion hver dag kan reducere din risiko for tarmkræft. Regelmæssig moderat motion, såsom hurtig gang og gå på trapper, vil sænke din risiko. Intens fysisk aktivitet, såsom løb eller aerobic, i længere perioder, kan give endnu mere beskyttelse. Dette gælder også, hvis du begynder at træne senere i livet. Her er nogle måder læger tror motion hjælper med at beskytte dig:

Lær mere om at leve med tyktarmskræft ›