Tusgen

Humane papillomavirus vaccine: spørgsmål og svar

Hovedpunkter

 • Humane papillomavirus (HPV) er en gruppe på mere end 100 vira. Visse typer af HPV er den væsentligste årsag til livmoderhalskræft (se spørgsmål 1 og 2).

 • Den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) godkendt Gardasil ®, en vaccine, som er meget effektiv i forebyggelsen af ​​infektion med visse typer af HPV (se spørgsmål 3).

 • Undersøgelser, der involverer en anden HPV-vaccine kaldet Cervarix ™ er undervejs (se spørgsmål 4).

 • Komplet vaccination har potentialet til at reducere livmoderhalskræft dødsfald rundt om i verden med så meget som to tredjedele (se spørgsmål 7).

 • Vaccinerne er vist sig at være effektiv, hvis givet, før en person er smittet med HPV (se spørgsmål 11).

 • Det er vigtigt for både vaccinerede og uvaccinerede kvinder til at fortsætte med at gennemgå screening for livmoderhalskræft (se spørgsmål 4 og 14).

1.. Hvad er menneskelige papillomavirus?

Humane papillomavirus (HPV) er en gruppe på mere end 100 vira. De kaldes papillomavira fordi visse typer kan forårsage vorter, eller papillomer, der er godartede (noncancerous) tumorer. De HPVs der forårsager fælles vorter, der vokser på hænder og fødder er forskellige fra dem, der forårsager svulster i halsen eller genitale område. Nogle typer af HPV er forbundet med visse former for kræft. Disse kaldes "høj-risiko" onkogene eller kræftfremkaldende HPVs.

Af de mere end 100 typer af HPV, kan over 30 typer overføres fra én person til en anden gennem seksuel kontakt. Selvom HPVs normalt overføres seksuelt, kan lægerne ikke sige for visse når infektion forekom. Omkring 6 millioner nye genitale HPV-infektioner forekommer hvert år i Europa. De fleste HPV-infektioner uden symptomer og gå væk uden behandling i løbet af et par år. Men HPV-infektion undertiden varer i mange år, med eller uden at forårsage påviselige celle abnormiteter.

2. Må HPV-infektioner forårsage kræft?

Infektion med visse typer af HPV er den vigtigste årsag til livmoderhalskræft. Næsten alle kvinder vil have HPV-infektioner på et tidspunkt, men meget få vil udvikle livmoderhalskræft. Immunsystemet af de fleste kvinder vil normalt undertrykke eller eliminere HPVs. Kun HPV-infektioner, der er persistente (ikke går væk i løbet af mange år) kan føre til livmoderhalskræft. I 2007 vil mere end 11.000 kvinder i Europa blive diagnosticeret med denne form for kræft, og næsten 4.000 vil dø af det. Livmoderhalskræft rammer næsten en halv million kvinder hvert år på verdensplan, hævder mere end en kvart million liv. Undersøgelser har vist, at HPV-infektion er også en stærk risikofaktor for oropharyngeal (kræft, der udgør i væv i svælget, hvilket er den midterste del af halsen og omfatter den bløde gane, bunden af ​​tungen og tonsiller) ( 1, 2). Undersøgelser tyder også på, at HPV kan spille en rolle i cancer i anus, vulva, vagina og penis.

3. Kan HPV-infektion forebygges?

Den sikreste måde at fjerne risikoen for genital HPV-infektion er at afholde sig fra enhver genital kontakt med en anden person.

For dem, der vælger at være seksuelt aktive, en langsigtet, gensidigt monogamt forhold med en ikke-inficerede partner er den sandsynligvis bedste strategi vil forhindre genital HPV-infektion. Det er imidlertid vanskeligt at afgøre, om en partner, der har været seksuelt aktive i fortiden i øjeblikket er inficeret.

Det vides ikke, hvor meget beskyttelse kondomer giver mod HPV-infektion, fordi områder, der ikke er omfattet af et kondom kan blive inficeret af virus. Selv om virkningen af ​​kondomer i forebyggelsen HPV-infektion er ukendt, er brugen af ​​kondomer blevet forbundet med en lavere forekomst af livmoderhalskræft, en HPV-associeret sygdom.

I 2006 den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) godkendt Gardasil ®, en vaccine, som er meget effektiv i forebyggelsen af ​​vedvarende infektion med HPV-typerne 16 og 18, to "høj-risiko" HPVs, der forårsager de fleste (70 procent) livmoderhalskræft, og typerne 6 og 11, som forårsager stort set alle (90 procent) kønsvorter (3).

4.. Hvilke forebyggende HPV-vacciner er til rådighed?

Gardasil-vaccinen, som er produceret af Merck & Co, Inc. (Merck), kaldes en quadrivalent vaccine, fordi det beskytter mod fire HPV-typer: 6, 11, 16 og 18 år. Gardasil gives gennem en serie af tre injektioner i muskelvæv over en 6-måneders periode.

En anden lovende vaccine, Cervarix ™, er produceret og er ved at blive testet af GlaxoSmithKline (GSK), men er endnu ikke godkendt af FDA. Denne vaccine kaldes en bivalent vaccine, fordi det er rettet mod to HPV-typer: 16 og 18. Denne vaccine er også givet i tre doser i løbet af en 6-måneders periode. Tidlige resultater har vist, at Cervarix beskytter også mod vedvarende infektion med HPV 16 og 18 år.

Både Gardasil og Cervarix er baseret på teknologi udviklet delvist af National Cancer Institute (NCI) forskere. NCI, en del af National Institutes of Health, licens til teknologien til to medicinalvirksomheder-Merck og GSK-at udvikle HPV-vacciner til bred distribution.

Ingen af ​​disse HPV-vacciner har vist sig at give fuldstændig beskyttelse mod vedvarende infektion med andre HPV-typer, hvoraf nogle forårsager livmoderhalskræft. Derfor omkring 30 procent af livmoderhalskræft og 10 procent af kønsvorter ikke vil blive forhindret af disse vacciner. Hertil kommer, at vaccinerne ikke forhindre andre seksuelt overførte sygdomme, heller ikke de behandler HPV-infektion eller livmoderhalskræft.

Da vaccinerne ikke beskytter mod alle infektioner, der forårsager livmoderhalskræft, er det vigtigt for vaccinerede kvinder at fortsætte med at gennemgå screening for livmoderhalskræft, som anbefales til kvinder, der ikke er blevet vaccineret.

5.. Hvordan HPV-vacciner virker?

De HPV-vacciner arbejde ligesom andre vaccinationer, der beskytter mod virusinfektion. Undersøgerne hypotese, at HPV unikke overflade komponenter kan skabe en antistofrespons, der er i stand til at beskytte kroppen mod infektion, og disse komponenter kan anvendes til at danne basis for en vaccine. Disse overflade komponenter kan interagere med hinanden for at danne viruslignende partikler (VLP), som er ikke-infektiøse og stimulerer immunforsvaret til at producere antistoffer, der kan forhindre de fuldstændige papillomavirus inficere celler. De menes primært at beskytte ved at forårsage produktion af antistoffer, der forhindrer infektion og udviklingen af ​​disse celleforandringer ses på Pap-tests, der kan føre til cancer (4). Selv om disse vacciner kan hjælpe med at forhindre HPV-infektion, vides det ikke, om de kan hjælpe med at fjerne de eksisterende celleforandringer på grund HPVs.

6.. Hvor effektive er de HPV-vacciner?

Gardasil og Cervarix er meget effektive til at forebygge infektion med de typer af HPV, som de er rettet mod. FDA-godkendte Gardasil forhindrede næsten 100 procent af forstadier celleforandringer forårsaget af de typer af HPV er omfattet af vaccinen i op til 4 år efter vaccination. To opfølgende undersøgelser af Gardasil bekræftet disse resultater. Undersøgelserne fandt også vaccinen at være mindre effektiv hos kvinder, der tidligere havde været udsat for HPV-typerne 16 og 18 (5, 6).

7.. Hvorfor er disse vacciner vigtige?

Udbredt vaccination har potentialet til at reducere livmoderhalskræft dødsfald rundt om i verden med så meget som to tredjedele, hvis alle kvinder var til at tage vaccinen, og hvis beskyttelse viser sig at være langsigtet. Derudover kan vaccinerne reducere behovet for lægehjælp, biopsier, og invasive procedurer i forbindelse med opfølgning fra unormale Pap-tests og dermed bidrage til at reducere udgifterne til sundhedsvæsenet og bekymringer relateret til unormalt Pap-tests og opfølgning procedurer (4 ).

8.. Hvor sikre er de HPV-vacciner?

Før en vaccine er licenseret, skal FDA fastslå, at det er både sikker og effektiv. Både Gardasil og Cervarix er blevet testet i tusindvis af mennesker i Europa og mange andre lande. Hidtil har ingen alvorlige bivirkninger blevet bemærket. Det mest almindelige problem har været kortvarig ømhed på injektionsstedet og andre lokale injektionsstedet symptomer almindeligt oplevede med andre vacciner.

9.. Hvor længe vaccinerne beskytter mod infektion?

Varigheden af ​​immunitet er endnu ikke kendt. Forskningen bliver gennemført for at finde ud af, hvor lang beskyttelse vil vare. Undersøgelser hidtil har vist, at Gardasil kan yde beskyttelse mod HPV 16 for 4 år. Undersøgelser med Cervarix viste beskyttelse mod infektion med både HPV 16 og 18 for mere end 4 år.

10.. Vil boostervaccinationer der brug for?

Undersøgelser er i gang for at afgøre, om booster vaccinationer (supplerende doser af en vaccine, som regel mindre end den første dosis, der er givet for at opretholde immunitet) er nødvendige.

11.. Hvem bør få Gardasil-vaccinen?

Gardasil er vist sig at være effektiv, hvis givet før infektion med HPVs, så det anbefales, at det gives før en person er seksuelt aktive. FDA licenspolitik Afgørelsen indeholder oplysninger om alder og køn for modtagere af vaccinen. FDA godkendte Gardasil til brug hos kvinder 9 til 26 år.

Efter en vaccine godkendt af FDA, Det Rådgivende Udvalg for Vaccination Practices (ACIP) gør yderligere anbefalinger til sekretæren for US Department of Health and Human Services (DHHS) og direktøren for Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) om hvem der skal modtage vaccinen, i hvilken alder, hvor ofte den passende dosis, og situationer, hvor det bør ikke gives. ACIP består af 15 eksperter på områder forbundet med immunisering. ACIP giver råd om de mest effektive måder at bruge vacciner til at forebygge sygdomme. ACIP anbefaler, at Gardasil gives rutinemæssigt til piger aldre 11 til 12. Anbefalingerne også mulighed for vaccination af piger begynder på 9 år og vaccination af piger og kvinder i alderen 13-26. Yderligere oplysninger om ACIP anbefalinger for vaccination mod HPV kan findes på CDC hjemmeside på http://www.cdc.gov/od/oc/media/pressrel/r060629.htm og http://www.cdc.gov / mmwr/pdf/rr/rr5602.pdf på internettet.

Desuden kan staterne beslutte, om ikke at kræve vaccinationer forud for indskrivning i skoler eller børnepasning. Hver stat gør individuelt denne beslutning. Oplysninger om specifikke tilstand vaccine beslutninger er tilgængelig fra Det Nationale Netværk for Vaccination Information (NNii) websted på http://www.immunizationinfo.org/vaccineInfo/index.cfm # tilstand på internettet.

12.. Skal vaccinerne gives til personer, der allerede er inficeret med HPV?

Selv om forebyggende vacciner øjeblikket er under undersøgelse har vist sig at være generelt sikkert, når det gives til kvinder, der allerede er inficeret med HPV, er det vigtigt for kvinder at vide, at de vacciner beskytter mod infektion og giver maksimal fordel for en kvinde, der vaccineres, før hun er seksuelt aktive. Dette skyldes, at disse vacciner ikke behandle infektioner. For eksempel er en nylig undersøgelse viste, at Cervarix ikke var effektiv i at hjælpe kvinder, der allerede er inficeret for at rydde infektion (7). Men måske kvinder, der allerede er blevet inficeret med en eller flere HPV-typer stadig få beskyttelse fra vaccine-typer, som de ikke har erhvervet. Kun få unge kvinder er smittet med alle fire HPV-typer i vacciner. Denne mulighed er endnu ikke blevet formelt undersøgt.

Det er ikke muligt at prescreen alle kvinder til at se hvem der har været udsat for HPV-typerne i vaccinen. På nuværende tidspunkt er der ikke nogen generelt tilgængelig test for at afgøre, om en person har været udsat for HPV. Den aktuelt godkendt test viser kun, om en kvinde har en aktuel HPV-infektion og identificerer den HPV-type. Det giver ikke oplysninger om tidligere infektioner. Beslutningen om at vaccinere eller ej, er baseret på sandsynligheden for tidligere eksponering for disse HPV-typer, der bliver diskuteret af ACIP og andre rådgivende grupper.

13.. Bør kvinder, der allerede har celleforandringer får vaccinen?

Gardasil synes at være sikkert i kvinder, der har celleforandringer i livmoderhalsen, men det vides ikke, om vaccinen vil hjælpe med at rydde abnormitet. Kvinder bør tale med deres sundhedspersonale om behandling af unormale celleforandringer.

14.. Må kvinder, der er blevet vaccineret stadig nødt til at have Pap-tests?

Fordi Gardasil ikke beskytter mod alle HPV-typer, Pap-tests til at screene for livmoderhalskræft fortsat være afgørende for at opdage livmoderhalskræft og forstadier ændringer. Desuden Pap-tests er kritisk vigtige for kvinder, der ikke er blevet vaccineret, eller der allerede er inficeret med HPV.

15.. Hvor meget vil Gardasil omkostninger og vil forsikring betale for det?

Detailprisen af ​​vaccinen er 90€ per dosis og 270€ for hele serien. Individuel eller gruppe forsikring planer er underlagt statens love. Disse love generelt etablere dækning baseret på anbefalinger fra acip. Medicaid dækning er i overensstemmelse med ACIP standard, og vaccinationer er en obligatorisk service under Medicaid for støtteberettigede personer under 21 år. Medicaid omfatter også børnevacciner Program (VFC). Dette program giver immunisering for børn 18 og under, som er Medicaid støtteberettigede, uforsikrede, underforsikret, og modtager vaccinationer gennem et føderalt Kvalificeret Health Center eller Rural Health Clinic, eller er hjemmehørende europæisk eller Alaska Native.

16.. Hvad forskning der bliver gjort med HPV?

Forskere ved NCI og andre steder studerer hvordan HPVs forårsage forstadier ændringer i normale celler, og hvordan disse ændringer kan forebygges. For eksempel er en undersøgelse i gang for at afgøre, om en vaccine kan forhindre infektion med andre end målgruppen for Gardasil og Cervarix HPV-typer og for bedre at forstå den måde, at vaccinerne virker (se spørgsmål 5), og de faktorer, der kan forudsige varigheden af ​​beskyttelsen. NCI gennemfører en stor klinisk undersøgelse af HPV-vaccinen fremstillet af GSK i Costa Rica, hvor livmoderhalskræft er høj. Denne undersøgelse er designet til at indhente oplysninger om vaccinen langsigtede sikkerhed og omfanget og varigheden af ​​beskyttelsen. NCI samarbejder også med andre forskere på terapeutisk HPV-vacciner, der ville forhindre udviklingen af ​​kræft blandt kvinder tidligere har været udsat for HPV. Til anvendelse i den almindelige befolkning, ville den ideelle vaccine strategi kombinere en forebyggende og terapeutisk vaccine.

Laboratorieforsøg har vist, at HPVs producere proteiner kaldet E5, E6 og E7. Disse proteiner forstyrre celle funktioner, der normalt forhindrer overdreven vækst. For eksempel, HPV E6 interfererer med det humane protein p53, som er udtrykt af p53-genet i alle mennesker og virker til at holde tumorer at vokse. Denne forskning bliver brugt til at udvikle metoder til at afbryde den proces, hvor HPV-infektion kan føre til vækst af unormale celler.

Forskere ved NCI og andre steder er også at studere, hvad folk kender og forstår om HPVs og livmoderhalskræft, er den bedste måde at kommunikere til offentligheden om de nyeste forskningsresultater, og hvordan lægerne taler med deres patienter om HPVs. Denne forskning vil bidrage til at sikre, at offentligheden får præcise oplysninger om HPVs der er let at forstå, og vil lette adgangen til passende tests for dem, der har brug for dem.

17.. Hvordan kan folk lære mere om HPV-infektion?

Følgende føderale offentlige organer kan give mere information om HPV-infektion:

NCI Digest side på humant papillomvirus (HPV) Vacciner til livmoderhalskræft giver links til NCI materiale om HPV-vacciner samt generelle oplysninger om HPVs, cancer vacciner og livmoderhalskræft. Dette websted kan findes på http://www.cancer.gov/cancertopics/hpv-vaccines på internettet.

Det Nationale Institut for Allergi og Smitsomme Sygdomme (NIAID), en del af National Institutes of Health, støtter forskning på HPV-infektion og tilbyder trykte materialer. NIAID kan kontaktes på:

Nationale Institut for Allergi og Smitsomme Sygdomme

Office of Communications og Public Liaison

6610 Rockledge Drive, MSC 6612

Bethesda, MD 20892-6612

TTY: 1-800-877-8339

Web site: http://www3.niaid.nih.gov

CDC-INFO Contact Center giver information om seksuelt overførte infektioner, herunder HPVs, og hvordan man forebygger dem. Centret kan nås ved at ringe gratis 1-800-CDC-INFO (1-800-232-4636). Både engelsk-og spansk-talende specialister er til rådighed 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, 365 dage om året. Personale give oplysninger om seksuelt overførte sygdomme ( kønssygdomme ) og henvisninger til gratis eller billige klinikker på landsplan. Gratis pædagogisk litteratur om seksuelt overførte infektioner og forebyggelse metoder er også tilgængelig. Mere information fra CDC om seksuelt overførte infektioner findes på http://www.cdc.gov/std på internettet.

CDC Division af STD Forebyggelse hjemmeside har også informationer om HPVs, herunder retningslinjer for behandling og statistik overvågningssystemer. Dette websted kan findes på http://www.cdc.gov/std/hpv/ på internettet.

Udvalgte Referencer

 1. Opdeling af STD Forebyggelse. Forebyggelse af genital HPV-infektion og senfølger: Rapport fra en eksterne konsulenter møde. Centers for Disease Control og Forebyggelse, 1999.

 2. D'Souza G, Kreimer AR, Viscidi R., et al. Case-kontrol undersøgelse af human papillomavirus og svælg kræft. New England Journal of Medicine 2007; 356:1944-1956.

 3. Koutsky LA, Ault KA, Wheeler CM, et al. Et kontrolleret forsøg med en human papillomavirus type 16 vaccine. New England Journal of Medicine 2002 347 (21):1645-1651.

 4. Steinbrook R. Den potentielle menneskelige Papillomvirusvaccine. New England Journal of Medicine 2006; 354 ​​(11):1109-1112.

 5. Garland SM, Hernandez-Avila M, Wheeler CM, et al. Tetravalent vaccine mod humant papillomvirus at forhindre anogenitale sygdomme. New England Journal of Medicine 2007; 356 (19):1928-1943.

 6. Fremtiden II Study Group. Quadrivalent vaccine mod human papillomavirus at forhindre high-grade cervikale læsioner. New England Journal of Medicine 2007; 356 (19):1915-1927.

 7. Hildesheim A, Herrero R Wacholder S, et al. Effekt af human papillomavirus 16/18 L1 viruslignende partikel vaccine blandt unge kvinder med allerede eksisterende infektion: Et randomiseret studie. Journal of European Medical Association 2007 298 (7):743-753.

Sidst revideret af National Cancer Institute: 2007/09/12