Tusgen

Hvorfor mæslinger er fortsat en trussel

Når en næsten uundgåelig børnesygdom for et europæisk barn har mæslinger (rubeola) nået et lavpunkt i dette land. Siden slutningen af ​​1990'erne har Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC), der optages færre end 150 sager hvert år.

Men børn har stadig brug for immunisering, fordi mæslinger er fortsat en væsentlig trussel i udlandet. Worldwide, omkring 200.000 mennesker dør hvert år af mæslinger.

I Europa er de tilfælde, der opstår, er på grund af importerede mæslinger, siger CDC. Mange af disse tilfælde forekommer blandt børn og voksne, der vender tilbage fra besøg i udlandet.

De fleste amerikanske børn er blevet vaccineret, men vaccinen er kun 95 procent til 98 procent, siger CDC. Jo yngre barnet er, jo mindre effektivt det er. Det betyder, at nogle børn, der udsættes for mæslinger stadig kan optage sygdommen.

Vaccinen - normalt en kombination mæslinge-fåresyge-røde hunde (MFR) vaccine - er givet på 12 til 15 måneder, med en booster i alderen 4 til 6 år (eller i alderen 11 til 12, hvis ikke givet tidligere). Den booster hjælper med at sikre, at de fleste børn er beskyttet i henhold til den europæiske Academy of Pediatrics (AAP).

Mæslinger bør ikke forveksles med røde hunde, der er kendt som "Tyske mæslinger." Rubella er forårsaget af en anden virus, der ofte ingen symptomer. Det er meget kortere og mildere end mæslinger, men en kvinde, der får røde hunde tidligt i graviditeten kan videregive det til hendes ufødte barn, hvilket potentielt alvorlige komplikationer.

Mæslinger spredes hurtigt gennem hoste, nysen eller tale. Ni ud af 10 personer, der udsættes for virus vil udvikle mæslinger, hvis de ikke immuniseret.

Selvom mæslinger hovedsageligt er kendt for sin røde udslæt, dens sande fare ligger i dens komplikationer. Den virus kan føre til bronkitis, lungebetændelse, encephalitis, hepatitis, og øreinfektioner. Hvis virus bevæger sig til hjernen, kan det forårsage hævelse kendt som encephalitis. Spædbørn står over for en højere risiko for komplikationer end ældre børn.

De fleste mennesker født før 1957, før vaccinen blev indført, betragtes som immun fordi infektionen var så udbredt dengang. Nogen er født efter 1957 bør vaccineres.

Mæslinger Symptomer

Symptomer opstår syv til 14 dage efter eksponering. En person med mæslinger er smitsom i op til fire dage før symptomerne vises, før fire dage efter udslæt vises. Symptomerne omfatter:

 • Fever

 • Løbende næse

 • Rød, rindende øjne

 • Tør hoste

 • Diarré

 • Små hvide pletter på munden foring (Koplik spots)

 • Hududslæt af kedelige røde, let hævede pletter (normalt vises fire eller fem dage efter, at symptomerne begynder), udslæt begynder i ansigtet og breder sig ned i kroppen for fødderne

Hvad du kan gøre

 • Sørg for at dit barn bliver vaccineret.

 • Hvis dit barn kontrakter mæslinger, holde ham eller hende hjem, væk fra andre børn, indtil lægen giver OK for at vende tilbage til skolen.

 • Opmuntre dit barn til at hvile. Det er ikke nødvendigt at blive i sengen.

 • Giv dit barn masser af klare væsker - vand og juice er gode valg.

 • For feber, kan du give dit barn paracetamol eller ibuprofen. På grund af risikoen for Reyes syndrom, børn og teenagere med en feber bør ikke tage aspirin eller aspirin-holdige produkter.