Tusgen

6 måder at spare penge, hvis du har ADHD

"Aldrig købmand, når du er sulten." Du har sikkert hørt, at råd tusind gange, og du ved præcis, hvad det betyder. Hvis din mave er ansvarlig, er du mere tilbøjelige til at købe ting, du ikke har brug for og overforbrug. Når du har ADHD, er der en lignende tommelfingerregel: shoppe aldrig når du føler dig impulsiv. Hvis din ADHD er ansvarlig, er du mere tilbøjelige til at gøre impulskøb der buste dit budget.

Heldigvis, hvis impuls udgifter er et problem, erkender risikoen er halvt fuldendt. Nogle forudgående planlægning og et par enkle strategier kan hjælpe dig resten af ​​way.Here 's hvordan man kan bryde den "tilbringer nu fortryde senere" cyklus:

1.. Kend din fjende.

Før du foretager et køb, så spørg dig selv tre spørgsmål: Har jeg planlægger at købe det, før jeg forlod huset eller satte sig på min computer? Er det en del af mit budget? Har jeg virkelig brug for det? Hvis svaret på nogen af ​​disse spørgsmål er "nej", er det et impulskøb. Gå væk.

2. Opret et budget.

Her er du:

  • Skriv ned din samlede månedlige indkomst.

  • Pick en procentsats for at spare hver måned, selv om det kun er et lille beløb, og sæt det til side.

  • Trække din månedlige faste udgifter. Disse omfatter dit realkreditlån eller leje, bil betaling, og kabel regningen. Fratrække Også variable udgifter, såsom dagligvarer og benzin. Glem ikke at medtage månedlige bidrag mod årlige eller kvartalsvise regninger, som bil forsikring og ejendomsskat.

  • Anslå, hvor meget du bruger hver måned på lejlighedsvise udgifter. Lejlighedsvis udgifter er gaver, underholdning og medicinske regninger, for at nævne et par stykker. Træk dette beløb.

  • Hvis du har noget tilbage, lægge halvdelen til nødsituationer.

  • Den resterende halvdel er max du skal bruge hver måned på budgetterede poster. For mange mennesker, at beløbet er tæt på 5€ og bare gør det math er et reality check.

3. Beskær dine udgifter.

Hvis du ender med ingen sidesten penge-eller endnu værre, en negativ saldo-go tilbage gennem dit budget. Kig efter faste udgifter, du kan fjerne og variable dem, du kan reducere.

4.. Sæt på bremserne.

Gør det sværere at bruge på et indfald. Lad dine kreditkort, ATM-kort og checkhæfte derhjemme. Hvis du har brug for til at betale for et budgetteret element på den måde, bære bare den ene nødvendige kort eller check.

5.. Vær på vagt over salget.

Det er ikke en god handel, hvis det er noget, du ikke har brug for i første omgang. Selv om det er en vare, du har brug for, huske på, at en salgspris, er ikke altid den bedste pris. Du kan finde en lavere ikke-salgsprisen på et generisk produkt eller i en discountbutik.

6.. Spore dine udgifter.

Hold løbende styr på penge i og penge ud. Medbring en lille notesbog eller bruge dine personlige elektronisk enhed til at registrere hvert køb, så snart du gør det. Faktisk ser tallene og sammenligne dem med dit budget hjælper med at holde dine grænser i fokus. I første omgang kan du blive chokeret over at se, hvordan din impulsive forbrug tilføjer op. Men inden længe, ​​vil du blive lykønske dig selv på hvor langt du har lavet.