Tusgen

Populære BPH behandling kan forværre erektil funktion

Photoselective fordampning af prostata (PVP) er blevet en populær behandlingsmulighed for benign prostatahyperplasi (BPH). Det bruger lasere til at ødelægge overskydende prostatavæv og forbedre urin flow. Men en fransk undersøgelse tyder på, at minimalt invasiv procedure kan forringe erektil funktion.

Forskere fulgte 149 mænd, der havde PVP, vurdering af deres seksuelle funktion med spørgeskemaer præoperativt, hver tredje måned for et år postoperativt, og derefter årligt i op til fire år. De målte også patienternes urin funktion og indsamlede andre data, såsom PSA niveauer.

Som forventet, PVP væsentligt forbedret patienternes urin flow. For gruppen som helhed, gjorde det ikke i væsentlig grad ændre erektil funktion., Patienter, som havde normal seksuel funktion før proceduren rapporterede imidlertid, at det er faldet betydeligt efter PVP.

Årsagerne til dette fald er uklar, men forskerne spekulere, at diffusion af laseren magt i visse områder kan være at skyde skylden. De påpeger også, at undersøgelsens deltagere med normal erektil funktion kan have været sundere end gruppen som helhed. Men forskerne ikke højde for de potentielle virkninger af andre sundhedsproblemer på erektil funktion.

Forskere nødt til at følge flere patienter før endelige konklusioner om PVP langsigtede virkninger på erektil funktion. For nu, skal patienter, der søger behandling for BPH, der er bekymrede erektil funktion diskutere deres muligheder med deres læger.