Tusgen

Behandling af diabetiske neuropatier

Trin Den første behandling er at bringe blodsukkerniveauet inden for normalområdet for at hjælpe med at forhindre yderligere nerveskader. Blodsukkermåling, madplaner, fysisk aktivitet og diabetes medicin eller insulin vil hjælpe med at kontrollere blodsukkeret. Symptomerne kan blive værre, når blodsukkeret først bragt under kontrol, men over tid, vedligeholdelse lavere blodsukkerniveauer hjælper mindske symptomerne. God blodsukkerkontrol kan også hjælpe med at forhindre eller forsinke indtræden af ​​yderligere problemer. Da forskerne lære mere om de underliggende årsager til neuropati, kan nye behandlinger bliver tilgængelige til at hjælpe langsom, forhindre eller endda vende nerveskader.

Som beskrevet i de følgende afsnit, yderligere behandling afhænger af typen af ​​nerve problem og symptom. Hvis du har problemer med dine fødder, kan lægen henvise dig til en fodpleje specialist.

Smertelindring

Læger normalt behandle smertefuld diabetisk neuropati med oral medicin, selv om andre typer af behandlinger kan hjælpe nogle mennesker. Mennesker med svær nervesmerter kan drage fordel af en kombination af medicin eller behandlinger. Tal med din læge om muligheder for behandling af din neuropati.

Medicin, der anvendes til at hjælpe med at lindre diabetisk nervesmerter omfatter

 • tricykliske antidepressiva, såsom amitriptylin, imipramin og desipramin (Norpramin, Pertofrane)
 • andre typer af antidepressiva, såsom duloxetin (Cymbalta), venlafaxin, bupropion (Wellbutrin), paroxetin (Paxil) og citalopram (Celexa)
 • antikonvulsiva såsom pregabalin (Lyrica) gabapentin (Gabarone, Neurontin), carbamazepin og lamotrigin (Lamictal)
 • opioider og opioid-lignende lægemidler, såsom oxycodon med styret frigivelse, et opioid, og tramadol (Ultram), et opioid, der også fungerer som et antidepressivt

Duloxetin og pregabalin er godkendt af den amerikanske Food and Drug Administration specifikt til behandling af smertefuld diabetisk perifer neuropati.

Du behøver ikke at være deprimeret for et antidepressivt at hjælpe med at lindre din nervesmerter. Al medicin har bivirkninger, og nogle er ikke anbefalet til brug i ældre voksne eller dem med hjertesygdomme. Fordi over-the-counter smertestillende medicin såsom acetaminophen og ibuprofen måske ikke fungerer godt til behandling af de fleste nerve smerter og kan have alvorlige bivirkninger, nogle eksperter anbefaler at undgå disse medikamenter.

Behandlinger, der anvendes til hud-typisk for fødderne-omfatter capsaicin fløde og lidokain patches (LIDODERM, Lidopain). Undersøgelser tyder på, at nitrat spray eller patches til fødderne kan lindre smerter. Undersøgelser af alpha-liponsyre, en antioxidant, og natlysolie har vist, at de kan hjælpe med at lindre symptomer og kan forbedre nervefunktionen.

En enhed kaldet en seng vugge kan holde lagner og tæpper fra at røre følsomme fødder og ben. Akupunktur, biofeedback eller fysisk terapi kan hjælpe med at lindre smerter i nogle mennesker. Behandlinger, der involverer elektrisk nervestimulation, magnetisk terapi og laser eller lysterapi kan være nyttige, men har brug for yderligere undersøgelse. Forskere studerer også flere nye behandlingsformer i kliniske forsøg.

Mave problemer

At lindre milde symptomer på gastroparese-fordøjelsesbesvær, bøvsen, kvalme eller opkastning-læger foreslår at spise små, hyppige måltider, undgå fedt og spise mindre fiber. Når symptomerne er alvorlige, kan læger ordinere erythromycin til hastighed fordøjelse, metoclopramid at fremskynde fordøjelsen og hjælpe med at lindre kvalme, eller andre medikamenter til at hjælpe med at regulere fordøjelsen eller reducere mavesyre sekretion.

At lindre diarré eller andre tarmproblemer, kan læger ordinere et antibiotikum, såsom tetracyclin, eller andre medikamenter er hensigtsmæssigt.

Svimmelhed og svaghed

Siddende eller stående langsomt kan hjælpe med at forhindre den uklarhed, svimmelhed eller besvimelse forbundet med blodtryk og kredsløbsproblemer. Hæve hovedet af sengen eller iført elastiske strømper kan også hjælpe. Nogle mennesker drage fordel af øget salt i kosten og behandling med salt-fastholde hormoner. Andre gavn af højt blodtryk medicin. Fysisk terapi kan hjælpe, når muskelsvaghed eller tab af koordinering er et problem.

Urinary og seksuelle problemer

For at rydde op en urinvejsinfektion, vil lægen sandsynligvis ordinere et antibiotikum. Drikke masser af væske, vil hjælpe med at forhindre en anden infektion. Folk, der har inkontinens bør forsøge at tisse med jævne mellemrum-hver 3 timer, for eksempel-da de ikke kan være i stand til at fortælle, når blæren er fuld.

Til behandling af erektil dysfunktion hos mænd, vil lægen først gøre tests for at udelukke en hormonel årsag. Der findes flere metoder til behandling af erektil dysfunktion forårsaget af neuropati. Medicin er til rådighed til at hjælpe mænd har og vedligeholde erektion ved at øge blodgennemstrømningen til penis. Nogle er oral medicin og andre injiceres i penis eller indsættes i urinrøret på spidsen af ​​penis. Mekaniske vakuumanordninger kan også øge blodgennemstrømningen til penis. En anden mulighed er at kirurgisk implantere en oppustelig eller halvstiv enhed i penis.

Vaginal smøremidler kan være nyttige for kvinder, når neuropati forårsager vaginal tørhed. At behandle problemer med ophidselse og orgasme, kan lægen henvise kvinderne til en gynækolog.

Fodpleje

Mennesker med neuropati nødt til at tage særlig pleje af deres fødder. Nerverne til fødderne er den længste i kroppen og er dem, der oftest er ramt af neuropati. Tab af fornemmelse i fødderne betyder, at sår eller skader, der ikke kan blive bemærket og kan blive sår eller smittet. Kredsløbsproblemer også øge risikoen for fodsår.

Mere end halvdelen af ​​alle lavere lemmer amputationer i Europa forekommer hos mennesker med diabetes - 86.000 amputationer om året. Læger vurderer, at næsten halvdelen af ​​de amputationer forårsaget af neuropati og dårlig cirkulation kunne have været undgået ved omhyggelig fodpleje.

Følg disse trin for at tage sig af dine fødder:

 • Rens dine fødder dagligt med varmt-ikke varmt vand og en mild sæbe. Undgå iblødsætning dine fødder. Tør dem med et blødt håndklæde og tør grundigt mellem tæerne.
 • Undersøg dine fødder og tæer hver dag for nedskæringer, vabler, rødme, hævelse, hård hud, eller andre problemer. Brug et spejl om et spejl på gulvet fungerer godt eller få hjælp fra en anden, hvis du ikke kan se bunden af ​​dine fødder. Informer din læge om eventuelle problemer.
 • Moisturize dine fødder med lotion, men undgå at få lotion mellem tæerne.
 • Efter et bad eller brusebad, fil ligtorne og hård hud forsigtigt med en pimpsten.
 • Hver uge eller efter behov, klippe dine tånegle til formen af ​​dine tæer og fil kanterne med en smergel bord.
 • Bær altid sko eller hjemmesko at beskytte dine fødder fra skader. Forhindre hudirritation ved at bære tykke, bløde, sømløse strømper.
 • Brug sko, der passer godt, og lad tæerne til at flytte. Break i nye sko gradvist ved først at bære dem for kun en time ad gangen.
 • Før du lægger dine sko på, kigge dem over omhyggeligt og føle indersiden med din hånd for at sikre, at de har ingen tårer, skarpe kanter eller objekter i dem, der forvolder skade dine fødder.
 • Hvis du har brug for hjælp at tage sig af dine fødder, lave en aftale for at se en fod læge, også kaldet en ortopæd.