Tusgen

Diabetes fordobler risiko for erektil dysfunktion

Mænd med diabetes er dobbelt så tilbøjelige til at have problemer med at opnå eller vedligeholde en erektion (hvad lægerne kalder erektil dysfunktion) som mænd uden dette problem. Det gør diabetes en af de mest almindelige årsager til erektil dysfunktion. Diabetiske mænd har også en tendens til at konfrontere dette problem på yngre aldersgrupper end mænd i den almindelige befolkning.

Blandt mænd med diabetes, erektil dysfunktion normalt udvikler sig gradvist over en periode på flere måneder eller år. I begyndelsen kan en erektion ikke være så stiv som det var engang, eller måske ikke vare så længe, ​​som det engang gjorde. Sommetider erektil dysfunktion er det første tegn på, at en mand har diabetes.

Diabetes kan forårsage erektil dysfunktion på mindst to måder: det kan skade de nerver, der instruerer arterierne i penis til at dilatere, og den kan begrænse blodstrømmen til penis ved at beskadige blodkar. Personer med diabetes har ofte højt blodtryk, højt kolesteroltal og højt blodsukker-alle sygdomme, som yderligere kan skade blodkarrene og interfererer med tilstrækkelig blodgennemstrømning.

Selv om både type 1 og type 2 diabetes øger risikoen for at udvikle erektionsproblemer, undersøgelser på dyr tyder på, at vejen til erektil dysfunktion kan variere afhængigt af, hvilken type diabetes en mand har. Hvis dette viser sig sandt i humane undersøgelser, kunne det være et skridt i retning af bedre skræddersyede behandlinger.

Kontrollerende Omhyggeligt blodsukker kan hjælpe med at forhindre blodkar og nerveskader, der bidrager til erektil dysfunktion. En undersøgelse af mænd med diabetes og erektionsproblemer fandt, at den dårligere deres blodsukkerkontrol, jo mere deres sexliv lidt.

Mange mænd med diabetes kan drage fordel af Viagra og lignende stoffer. Andre behandlinger for erektil dysfunktion også fungerer godt hos mænd med diabetes. Disse omfatter lægemidler, der kan sprøjtes ind i siden af ​​penis eller placeres i dens åbning, enheder, der bruger et vakuum til at trække blod ind i penis, og oppustelige proteser, der er implanteret i penis.

Højt blodtryk og erektioner

Mænd med erektil dysfunktion er omkring 38% mere tilbøjelige til at have højt blodtryk end mænd uden erektil dysfunktion, ifølge en undersøgelse, der undersøgte de medicinske journaler på næsten 2 millioner mænd. Denne undersøgelse viste også, at erektil dysfunktion ofte forekommer hos mænd, der ryger eller er overvægtige, både fælles risikofaktorer for højt blodtryk. I virkeligheden erektil dysfunktion er undertiden en mands første advarsel om, at han har forhøjet blodtryk eller hjertesygdomme.

En ting komplicerer forbindelsen mellem forhøjet blodtryk og erektionsproblemer er, at anvendelsen af ​​visse lægemidler til at kontrollere forhøjet blodtryk-især beta-blokkere-har været forbundet med erektil dysfunktion. Det er muligt, at disse stoffer eller anden måde påvirke nervesystemet eller blodgennemstrømningen på måder, der er gode for hjertet arterier, men dårligt for blodtilførslen til penis. Det er også muligt effekten kan være mindst delvis psykologisk. Når erektil dysfunktion opstår efter en mand begynder at tage en ny medicin, er det muligt, at frygt for hans helbred, snarere end den medicin selv, der udløser problemet.

Desuden har være opmærksom på mulige bivirkninger blevet vist at gøre folk mere tilbøjelige til at genkende virkningerne som unormal. En undersøgelse så på mænd nydiagnosticerede med hjertesygdom-men uden erektil dysfunktion-der begyndte at tage beta-blokker atenolol (Tenormin). Blandt dem, der blev fortalt om stoffets mulige effekter seksuelle bivirkninger, næsten en tredjedel rapporterede at have problemer med at få eller holde en erektion efter at have tage atenolol for en stund. I modsætning hertil kun 3% af mænd, der ikke blev fortalt lægemidlets navn eller dets bivirkninger sagde, at de havde oplevet erektil dysfunktion, mens du tager det.

Selvom enhver blodtryk medicin tænkes kan forårsage erektil dysfunktion, problemet synes at være større med diuretika og betablokkere end med ACE-hæmmere. Hvis du oplever erektil dysfunktion kort efter start af behandling med nogen af disse stoffer, så spørg din læge, hvis du kan prøve en anden medicin.