Tusgen

Overvågning blodsukker

Hver celle i din krop har brug for en stabil forsyning af glukose (blodsukker) for at gøre energi, endda timer efter du har spist. Når blodsukkeret er for høj kendetegnende for diabetes-den overskydende sukker kan beskadige nerver, blodkar og andre væv. Lavt blodsukker kan forårsage mental forvirring, kramper, eller tab af bevidsthed. Fastholdelse af en Guldlok glukose niveau, er, at der ikke er for høj og ikke for lav, men lige højre er en bemærkelsesværdig balancegang.

I en sund krop, sker det automatisk. Under og efter et måltid eller mellemmåltid, bugspytkirtlen gør insulin, et hormon, at celler skal have for at opsuge sukker fra blodbanen. Denne gradvist sænker blodsukkeret. Når den når en vis nedre grænse, bugspytkirtlen producerer et andet hormon kaldet glukagon. Det signalerer leveren til at frigive en stabil forsyning af oplagret sukker.

Hos mennesker med diabetes, har disse stramt tilsluttede cykler ikke virker som de skal. Mennesker med type 1-diabetes producerer ikke nok insulin, så blodsukkeret forbliver faretruende høj efter at have spist, og kan falde faretruende lavt mellem måltiderne. Hos mennesker med type 2-diabetes, bugspytkirtlen gør insulin, men muskelceller ikke reagerer på dette hormon er "åbne op for sukker"-signal.

Mennesker med diabetes skal bruge kost, motion og medicin til at regulere blodsukkeret. Flere store undersøgelser har vist, at blodsukkerkontrol udmønter sig i at udvikle færre diabetesrelaterede komplikationer såsom tab af synet, mund smerter og andre problemer, hjerteanfald, og meget mere.

Kendskab til dit blodsukker er et vigtigt skridt i retning af at styre det. Glucose i blodet måles på to måder. Den håndholdte målere bruges af millioner af mennesker med diabetes at teste en dråbe blod (se "Brug et blodsukkerapparat" nedenfor) afslører koncentrationen af ​​glukose i omløb i øjeblikket drop blev taget. Resultaterne er givet i mg glucose pr deciliter blod, forkortet som mg / dl. Målniveauer er opført i "optimale blodsukkeret for mennesker med diabetes." Blodsukker aflæsninger er gode snapshots, men de ikke fortælle dig noget om en lige så vigtig værdi den gennemsnitlige blodsukker dagligt.

En test, der vurderer det gennemsnitlige blodsukkerniveau over en flere ugers periode er hæmoglobin A1c (HbA1c) test. Det måler procentdelen af ​​hæmoglobinmolekyler (oxygen-bærende protein i de røde blodlegemer), som er blevet overtrukket med glucose. Jo højere gennemsnitlige blodsukker dagligt over en tre måneders periode, jo højere HbA1c værdi. Folk, der ikke har diabetes har typisk HbA1c aflæsninger af 6% eller lavere. For de fleste mennesker med diabetes, anbefaler den europæiske Diabetes Association sigter mod et HbA1c-niveau på mindre end 7%.

Selvom alle med diabetes kan drage fordel af rutinemæssigt kontrollere deres blodsukker, det er mere vigtigt for nogle end andre. Folk, der tager insulin skal teste deres blodsukker flere gange om dagen. En sådan overvågning hjælper dem bestemme timingen og størrelsen af ​​insulindosis og hvornår det er vigtigt at spise for at forhindre en episode af lavt blodsukker (hypoglykæmi). Blandt mennesker med type 2-diabetes, kan brugen af ​​orale diabetes medicin såsom sulfonylurinstoffer eller meglitinider, forårsage for lavt blodsukker, så de kan have behov for at teste deres blodsukker flere gange om dagen.

Selv hvis du ikke tager insulin eller et af disse andre lægemidler, kan egenkontrol være nyttigt at vise, hvordan du gør. Din læge kan hjælpe dig med at afgøre, hvor ofte og hvornår, for at kontrollere dit blodsukker. Enhver af de følgende situationer kan berettige hyppigere kontrol:

  • meget højt blodsukker på diagnosetidspunktet

  • nyligt vægttab eller gevinst

  • udøver mere eller mindre end sædvanligt

  • ændring i diabetes medicin

  • opkastning, diarré, eller en sygdom, såsom mave influenza.

Optimale blodsukkeret for mennesker med diabetes

Tid

Range

Før et måltid

70-130 mg / dl

Omkring to timer efter et måltid (når blodsukkeret er normalt på sit højeste)

Mindre end 180 mg / dl *

* Endnu lavere niveauer kan være ønskelig i visse situationer, såsom under graviditeten.

Ved hjælp af en glukosemåler

Blodsukkerapparater er standardudstyr for mange mennesker med diabetes. En dråbe blod ved at prikke en finger eller underarm er alle, der er nødvendig for at bruge måleren. De fleste mennesker får en dråbe blod til at teste ved hjælp af fjederbelastede lancetindretninger der klæber fingeren ved et tryk på en knap.

Blodprøven placeres på en teststrimmel, der er indsat i-eller er indeholdt inde-måleren. I et par sekunder, den måler koncentrationen af ​​glukose i bloddråben. Med nogle modeller, skal strips og måler kalibreres hvert så ofte ved hjælp af en speciel løsning i stedet for blod.

De fleste målere er små og bærbare (se figur "Glukosemåleren"). Hvis du har problemer med at holde eller håndtering små genstande, kan du finde en større model nemmere at bruge. Hvis du har dårligt syn, kan du ønsker en med en stor-print digitalt display eller en, der "taler". Nogle meter gemme resultaterne af mange tests. De mest sofistikerede gemme oplysninger om glucose aflæsninger, insulindoser og noter om motion og kost. Denne information kan downloades til en computer.

Nogle sundhed planer dækker kun bestemte modeller, så tjek med dit forsikringsselskab, før de køber en. Prisfastsættelse teststrimlerne er også forsigtig, fordi deres omkostninger er stor udgift for egenkontrol, og de fleste målere er kompatible med kun én type strip.

Figur: blodsukkerapparat

Diabetikere anvender typisk en lancetindretning at få en dråbe blod, som derefter anbringes på en særlig teststrimmel, der er indsat i måleren eller indeholdt inde i det. Målerens digital udlæsning viser blodsukker læsning inden for få sekunder. Mange typer af blodsukkerapparater er til rådighed, og alle er nøjagtige og pålidelige, hvis de anvendes korrekt.

Kilde: National Institutes of Diabetes og Digestive og nyresygdomme, National Institutes of Health.


Gør din forskning

Spørg dit forsikringsselskab, hvilke leverancer det dækker. Medicare, for eksempel, refunderer folk for udgifterne til en meter om året og glukose test forsyninger med det antal strips bestemt af, om du bruger insulin. En god ressource er den "Årlige Resource Guide for diabetes forsyninger" fra den europæiske Diabetes Association. Det hjælper dig sammenligning shop for diabetesprodukter, fra injektion hjælpemidler til blod blodsukkerapparater.

Ligegyldigt hvilket udstyr du vælger, skal din medicinske team forklare hvordan man bruger det ordentligt, og hvordan man kan holde en log over blodsukkermålinger, fødeindtagelse og insulin injektioner eller medicin taget. Ved at holde en daglig registrering af dit blodsukker, kan du fortælle, hvor godt du styre din diabetes, og med rådgivning fra din sundhedspleje team, foretage justeringer i din behandlingsplan.

ABC af diabetes kontrol

Fordi diabetes øger din risiko for hjertesygdom med fire til fem gange sammenlignet med folk uden sygdommen, bør du også være meget opmærksom på faktorer, der kan sætte dig i større risiko for problemer med hjertet. Disse betegnes ofte som "ABC":

  • hæmoglobin A 1c blodsukker test

  • B lood pres

  • C holesterol.

De optimale niveauer af disse og relaterede sundhedsmæssige indikatorer for mennesker med diabetes er strengere end for mennesker uden diabetes. Den gode nyhed er, at ændringer i livsstil for at forbedre dit blodsukker vil have en gavnlig effekt på disse værdier så godt.

Optimal "ABC" markører

HbA1c

Mindre end 7%

Blodtryk

Mindre end 130/80 mm Hg

LDL (dårligt) kolesterol

Mindre end 100 mg / dl

Triglycerider

Mindre end 150 mg / dl

HDL (gode kolesterol)

Mere end 40 mg / dl hos mænd og 50 mg / dl hos kvinder