Tusgen

Hvordan sker en migræne

Teorier om migræne smerte:

Ældre teorier foreslået, at blodkarrene indsnævret og / eller udvidet, der startede migræne smerte og andre symptomer. Nu mange hovedpine forskere indser, at blodkarrene ikke indlede den smerte, men kan bidrage til det.

Aktuelle overvejelser vedrørende migræne smerte har bevæget mere mod kilden til problemet, forbedret teknologi og forskning har banet vejen for en bedre forståelse. I dag er det almindeligt anerkendt, at kemiske forbindelser og hormoner, såsom serotonin og østrogen, spiller ofte en rolle i smerte følsomhed for migrænepatienter.

Et aspekt af migræne smerte teori forklarer, at migræne smerte opstår på grund af bølger af aktivitet af grupper af irritable hjerneceller, som udløser kemikalier, såsom serotonin til at snøre blodkar. Serotonin er et kemikalie er nødvendig for kommunikationen mellem nerveceller. Det kan forårsage konstriktion af blodkar.

Når serotonin eller østrogen niveauer forandring, resultatet for nogle er en migræne. Serotonin niveauer kan påvirke begge køn, mens svingende østrogenniveau kun berøre kvinder.

For kvinder, som oplever flere migræne end mænd, østrogen niveauer naturligt variere over livscyklus, med stigninger i løbet frugtbare år og falder bagefter. Kvinder i den fødedygtige alder har også månedlige ændringer i østrogenniveauet. Migræne hos kvinder er ofte forbundet med disse svingende hormon niveauer.

Nogle forskere tyder på, at når østrogenniveauet falder det kan udløse sammentrækninger i blodkarrene, hvilket fører til dunkende smerter. Andre foreslår, at lavere niveauer af østrogen gør ansigts-og hovedbund nerver mere følsomme.

Hvad almindeligt udløser en migræne?

Mennesker, der får migræne kan være i stand til at identificere udløser, der synes at starte symptomdebut. Nogle mulige udløsere omfatter følgende:

  • Stress og andre følelser

  • Biologiske og miljømæssige sygdomme, såsom hormonale ændringer eller udsættelse for lys

  • Træthed

  • Skærende eller flimrende lys

  • Vejrskift

  • Visse fødevarer