Tusgen

Migræne på arbejde: kommunikation er afgørende

Chancerne er en migræne har forvoldt dig til at gå glip af arbejde eller forlade arbejdet tidligt eller gjort dig ude af stand til at fungere, mens på arbejdspladsen. Når en migræne strejker, kan det være næsten umuligt at fokusere på noget. Du kan føle sig skyldige over, hvordan din migræne påvirke din arbejdsindsats og dit forhold til kolleger og ledere. Eller du kan have været bange for at fortælle dem, at du har migræne. Men nøglen til at styre migræne og arbejde er kommunikation.

Det er vigtigt at lade kolleger og ledere vide om din sygdom og uddanne dem om det. Her er nogle ideer til at indlede kommunikation.

Uddan dine kolleger. De, der ikke lider af migræne ofte ikke har nogen idé om, hvordan invaliderende smerter kan være. Spørg din læge til pjecer om migræne til at dele med kollegaer. Fortæl forvaltere, som du arbejder med din sundhedspleje udbyder til at holde din migræne under kontrol.

Vær ærlig. Erkend, at din migræne kan være invaliderende, og at det er frustrerende for dig at gå glip af arbejde. Lad kolleger ved, at migræne påvirker alle aspekter af dit liv, og at du går glip af fritidsaktiviteter samt arbejde, når en migræne hits.

Hold kommunikationslinjerne åbne. Tal med dine kolleger og ledere om, hvordan du vil håndtere savnet tid fra arbejde. Måske kan du arbejde fra hjemmet, gøre op timer, når du føler dig godt eller oprette et system med en kollega til at dække vigtige opgaver for hinanden, når en af ​​jer er fraværende.

Deltag i en migræne støttegruppe. Det kan hjælpe dig til at tale med andre, der har migræne om, hvordan de håndterer deres arbejdssituationer. Du kan finde en liste over støttegrupper på National Hovedpine Foundation hjemmeside, eller check med et lokalt hospital.

Beskæftiger sig med migræne er svært nok uden at holde det for dig selv på arbejdet. Du kan opleve, at tale åbent om dem vil gøre arbejdet mindre stressende for alle.