Tusgen

Vær forsigtig med antihistaminer og børn

Antihistaminer er gamle og velkendte til behandling af allergi. De er også findes i nogle hoste og forkølelse, der indeholder mere end en aktiv ingrediens. Hvis du tænker på at give en antihistamin til dit barn, dog bruge forsigtighed. Det er nemt at uheld give et barn for meget af disse stoffer, og som kan være skadelige. Her er, hvad du behøver at vide om antihistaminer og børn.

Antihistaminer i en nøddeskal

Antihistaminer hjælpe med at lindre allergi symptomer, såsom kløe, nysen, og en løbende næse. De er solgt både i håndkøb (OTC) og ved recept. Mange navne kan være bekendt:

OTC antihistaminer (oral)

 • Cetirizin: Zyrtec

 • Chlorpheniramin: Chlor-Trimeton

 • Diphenhydramine: Benadryl

 • Fexofenadin: Allegra

 • Loratadin: Alavert, Claritin

 • Prescription antihistamin (oral)

 • Desloratadin: Clarinex

Prescription antihistamin (nasal)

 • Azelastine: Astelin

For meget antihistamin kan forårsage overdreven træthed som en bivirkning. Børn kan være særligt sårbare over for dette problem. Til tider kan antihistaminer have den modsatte effekt, der forårsager agitation. Og selvom det er ualmindeligt, kan tage for meget antihistamin også forårsage vejrtrækningsproblemer, hvilket fører til nedsat ilt eller øget kuldioxid i blodet.

Læs omhyggeligt etiketterne

Læs altid etiketten på OTC medicin omhyggeligt. Bare fordi et produkt markedsføres til børn, betyder ikke, det er sikkert for alle situationer og aldre. Sørg for at du ikke giver mere end den anbefalede dosis.

Når dit barn tager en recept antihistamin læse patienten Indlægssedlen eller forbrugeroplysning ark, der kommer med den. Hvis du har spørgsmål, så spørg din børnelæge eller apoteket.

Undgå dobbelt-dosering

Nogle gange, forældre giver en hoste og forkølelse produkt til et barn, der allerede tager en antihistamin for allergi. Hvad de måske ikke indser er, at nogle hoste og kolde produkter indeholder et antihistamin som en af ​​ingredienserne. I dette scenario kan barnet afvikle tage dobbelte af den anbefalede dosis af antihistamin, hvilket øger risikoen for problemer.

For at undgå denne fejl, altid kontrollere ingredienserne i hoste og kolde produkter. Også holde en skriftlig logbog over medicin, du giver dit barn, både OTC og receptpligtig, idet de aktive ingredienser. Hvis du tænker på at give mere end et lægemiddel på et tidspunkt, så spørg din børnelæge først om mulige interaktioner.

Må ikke give dem til spædbørn

Babyer er de mest sårbare over for utilsigtede overdoser af antihistaminer. I nogle tilfælde har det endog ført til døden. Den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) advarer forældre aldrig at give et spædbarn eller lille barn under 2 år en hoste og kolde produkt, der indeholder et antihistamin, undtagen på råd af barnets læge.

Spørg din børnelæge om ikke-medicinske behandlinger, der kan hjælpe din lille én med en hoste eller koldt føler bedre. Valgmuligheder omfatter en kølig tåge luftfugter, saltvand næsedråber, og nasal sugning.

Du kan ikke være for forsigtig, når dit barns sikkerhed er berørt. Antihistaminer kan være nogle af de mest kendte, og ofte nyttige-medicin på apotek hylderne. Men de er stadig alvorlig medicin, så behandle dem med omhu.

Key grillbarer

 • Antihistaminer er ofte anvendes til behandling af allergi. De er også findes i nogle hoste og forkølelse, der indeholder mere end en aktiv ingrediens.

 • Vær forsigtig med at give en antihistamin til dit barn. Det er nemt at uheld give dit barn for meget af disse stoffer, og som kan være skadelige.

 • For at undgå at give dit barn for meget af et antihistamin, altid tjekke ingredienserne i hoste og kolde produkter. Også holde en skriftlig logbog over medicin, du giver dit barn, både OTC og receptpligtig, idet de aktive ingredienser.