Tusgen

Særligt afsnit: hjerte-kar-tilslutninger: testosteron, køn, og hjertet

Testosteron blev engang anset for at være dårligt for hjertet, en vigtig drivkraft bag den tidligere udseende af hjertesygdomme hos mænd end hos kvinder. Men en voksende mængde forskning viser, at ældre mænd, det er for lidt testosteron, der volder problemer. Hos mænd, testosteron hjælper blodkarrene slappe af, udvide, og bære mere blod, når det er nødvendigt. Det forbedrer blodtryk og kolesterol niveauer, og kan have en positiv indflydelse elektriske impulser i hjertet. Lavt testosteron er blevet forbundet med en masse helbredsproblemer hos mænd, der spænder fra udvikling af type 2- diabetes til knogletab, depression og tab af interesse for sex.

Kolesterol-tilstoppede arterier kan også afspore seksuel aktivitet. Når en berøring, et blik, selv en tanke skubber hjernen til at sende signaler om ophidselse, arterier i penis slappe af og udvide. Ekstra blod strømmer ind i penis, hvilket gør vævet mere stift og komprimere små vener, der dræner blod væk fra penis. Ophobningen af ​​fedtsyrer plak inde blodkar i hele kroppen kan forstyrre denne proces, svække eller forhindre en erektion.

Erektionsproblemer garanterer en grundig check-up for tegn på hjertesygdomme. Dette omfatter testning for højt kolesteroltal, forhøjet blodtryk og diabetes, sammen med en samtale om symptomer, der kan tyde åreforkalkning andre steder i kroppen, såsom bryst pres, episoder af åndenød, eller smerter i lægmusklerne, mens du går. En vedvarende fokusering på motion, sund kost, og ikke at ryge kunne forbedre hjerte sundhed og seksuel funktion.