Tusgen

Spørg lægen: blære pres

Spørgsmål:

Hvad kan forårsage følelsen af ​​pres på blæren, selv efter du har annulleret helt?

Svar:

En følelse af pres på blæren er ikke specifik for nogen sygdom. Du ville have en grundig evaluering af din læge for at fastslå årsagen. Det kan være et problem, der opstår fra blæren selv, eller det kan være på grund af en sygdom uden for blæren. Blære sygdomme, der kan forårsage tryk omfatter infektioner, overaktiv blære syndrom og interstitiel blærebetændelse.

En blære infektion, kaldet blærebetændelse, ofte forårsager en brændende fornemmelse i urinrøret, røret, der bærer urin fra kroppen. feber, blod i urinen og lave rygsmerter er andre tegn på en infektion i urinvejene, men i nogle tilfælde kun en vag følelse af pres i underlivet vil være til stede.

Overaktiv blære syndrom er en almindelig sygdom, der oftest forårsager en hyppig eller presserende behov for at tømme blæren., Fornemmer Nogle patienter dog kun pres, som om blæren næsten konstant føler sig fuld. Interstitiel blærebetændelse er en sygdom karakteriseret ved symptomer på blære irritation, men uden en klart identificeret årsag. Ofte folk har smerter i slutningen af ​​vandladning. Men igen, nogle mennesker oplever kun trykket.

Sygdomme uden for blæren, som kan forårsage tryk kan indebære livmoderen, æggestokke eller tarmkanalen. En livmoder fibroid eller æggestokkene cyste kan komprimere blæren. Forstoppelse kan medføre en generel følelse af pres gennem hele bækkenet. Når du beskrive dine symptomer, kan din læge foretage en fysisk eksamen, og bede om urinprøver og en underlivsbetændelse ultralyd til at diagnosticere problemet og ordinere passende behandling.