Tusgen

Symptomer og diagnose

Er IC forårsager din blære smerte?

Mere end 1,3 millioner mennesker har langsigtede blære smerter. Interstitiel blærebetændelse er en mere almindelig - men mindre kendt -. Årsag til blære smerter og vandladning problemer Her er et nærmere kig på symptomerne på IC ›

Forståelse interstitiel cystitis

Interstitiel blærebetændelse er en forvirrende blære sygdom, hvor blærevæggen bliver irriteret eller betændt, forårsager smerte og hyppig eller smertefuld vandladning.

Symptomerne på interstitiel cystitis er ofte ligner symptomerne på en urinvejsinfektion. Men i interstitiel cystitis, er der ingen infektion, og symptomerne ikke reagerer på behandling med antibiotika. Den nøjagtige årsag til interstitiel cystitis er stadig et mysterium, selv om forskere fortsætte med at undersøge mulige årsager, såsom uidentificerede bakterier, en allergisk eller immunsystem reaktion, et giftigt stof i urinen, eller en neurologisk problem i blærevæggen. Der er også tegn på, at interstitiel cystitis ikke kan være blot en sygdom, men en række sygdomme, der deler lignende symptomer.

Få fakta om, hvordan IC diagnosticeres og behandles ›

Hvad kan du forvente fra en cystoskopi

Cystoskopi er en procedure, der gør det muligt for lægerne at se ind i blæren og urinrøret, røret, der bærer urin fra blæren. En cystoscope er et rørlignende instrument med linser, et kamera og en lys på den ene ende og et okular på den anden. Det giver din læge til at undersøge urinrøret og foring af blæren. Hvis det er nødvendigt, kan din læge passere kirurgiske instrumenter gennem cystoskop at udføre bestemte procedurer. I de fleste tilfælde en cystoskopi varer 5-10 minutter. Procedurer, der er mere komplekse tage længere tid.

Lær mere om, hvad det bruges til, og hvordan det gøres ›