Tusgen

Sådan finder du hjælp

Har brug for støtte? Deltage i mængden

Selv dem med støtte fra familie og venner kan drage nytte af at udveksle oplysninger og dele følelsesmæssig støtte med andre, der har en kronisk sygdom. Her er 5 ting at overveje, når man ser på støttegrupper ›

Hjælp til depression og KOL

At have en kronisk sygdom som KOL kan føre til depression. Under depression kan holde dig fra at holde dig til din sygdom-forvaltningsplan, herunder åndedrætsøvelser, medicin og god ernæring. Du kan også blive fristet til at klare depression ved at stole på gamle vaner såsom rygning. Få hjælp til depression er afgørende for dit helbred.

Depression ændrer den måde, du tænker og føler. Det påvirker også din krop. Hvis nogen af ​​disse symptomer sidste to uger eller mere, kan de indikere depression.

Se, hvad depression symptomer, du skal kigge efter ›

Coping tips til pårørende

Når nogen du elsker har kronisk lungesygdom, kan det bringe ændringer til både dine liv. Som medhjælper er du måske nødt til at støtte din elskede på nye måder. Dette kan være tilfældet, uanset om du er omsorgen for din ægtefælle, din partner, et familiemedlem eller en ven. Hjælp dig selv ved at lære mestringsstrategier for de mulige belastninger af din rolle.

Det er normalt at føle en række følelser, som du styre din rolle. Du kan føle dig ked af det, eller endda frygt for din elskede ens fremtidige helbred. Til tider kan du harmes effekten forældreadfærd har på dit liv. Det er vigtigt at acceptere disse følelser. De er normale. Hvis du finder dig selv føler dig stresset, søge hjælp ved at nå ud til familiemedlemmer eller venner. Også tale med en sundhedsplejerske. Han eller hun kan henvise dig til en studievejleder og anden bistand.

Her er nogle flere måder at tage vare på dig selv ›