Tusgen

Forbindelsen mellem hjertesvigt, KOL

Hvis du har KOL, kan det være svært at sige, om du også har hjertesvigt (HF). Dette skyldes, at de to sygdomme har lignende symptomer og fælles risikofaktorer.

Selv for sundhedspersonale, kan det være svært at diagnosticere HF i mennesker med KOL, og vice versa. Hvis du har KOL, er du også en øget risiko for at udvikle HF. Og hvis du har begge sygdomme, er det især vigtigt at følge din behandlingsplan.

Årsag og virkning

Det hjælper at vide lidt om, hvordan de to sygdomme er forbundet. Med HF, kan hjertet ikke pumper tilstrækkeligt blod i hele kroppen. Dette kan ske for en række forskellige årsager. Man er alvorlig lungesygdom, såsom KOL. Når lungerne ikke fungerer ordentligt, skal hjertet arbejde hårdere for at få, hvad ilt er tilgængelig for kroppen. Over tid, kan dette ekstra arbejde skade og svække hjertet.

HF kan også skyldes andre former for hjerte-og karsygdomme. For eksempel højt blodtryk sætter stress på hjertet ved at gøre det pumpe hårdere for at flytte blod i hele kroppen. Når fede indskud opbygge inde i arterierne, disse blodkar indsnævre. Dette medfører mindre blod til at nå hjertemusklen og hjertet skal arbejde hårdere for at presse blodet gennem de smalle arterier, der forårsager skade. Og når en hjerteanfald finder sted, en del af hjertemusklen dør. Dette belaster den resterende hjertemusklen. For meget alkohol i en lang periode, kan også beskadige hjertet.

Når HF udvikler, kan den svækkede hjerte ikke pumpe blod hurtigt nok. Som følge heraf kan blod tilbage til hjertet sikkerhedskopiere i venerne. Når dette sker omkring lungerne, kan det forårsage åndenød og træthed. Andre symptomer omfatter en langvarig hoste og hoste op slim. Selvfølgelig, disse er også tegn på KOL.

To-til-én tips

Det er ingen overraskelse, at de samme strategier management er ofte gode for begge disse sygdomme:

  • Op med at ryge, hvis du ikke allerede har. Rygning er en væsentlig risikofaktor for HF og KOL. Sparker den vane er en af ​​de vigtigste skridt du kan tage for dit hjerte og lunger.

  • Øvelse som anvist af din sundhedspleje udbyder. Aktiviteter såsom gåture og ridning en cykel kan hjælpe med at opbygge styrke og udholdenhed.

  • Følg din behandlingsplan og tage din medicin som ordineret til at hjælpe med at lindre symptomerne på både KOL og HF og forhindre dem i at forværres.

  • Uddan dig selv. Jo mere du ved om disse sygdomme, jo bedre forberedt du vil være at håndtere dine symptomer.

  • Spor din vægt. Kontakt din læge, hvis du har en pludselig vægtøgning på tre eller flere pounds.

  • Indberette enhver forværring af åndenød eller træthed til din sundhedspleje udbyder.