Tusgen

Symptomer og diagnose

Kunne du har KOL?

KOL er, når luftvejene i lungerne er betændte og opbygge overskydende slim, blokerer for luftstrømmen. Lær mere om symptomerne på KOL ›

KOL er fortsat bredt uopdaget

Kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) er en førende årsag til død og invaliditet i dette land. KOL omfatter mange lungesygdomme, herunder emfysem og kronisk bronkitis, som alle gør det vanskeligt at trække vejret. I størstedelen af ​​KOL tilfælde, rygning er den største synder.

KOL udvikler sig langsomt, og folk er ofte ikke diagnosticeret med det, indtil 50'erne, når sygdommen i høj grad har påvirket deres lungefunktion og deres lunger er blevet uoprettelig beskadiget.

Lær mere om de prøver og score anvendes til at diagnosticere KOL ›

KOL: når symptomerne bliver værre

Når symptomerne på KOL blive værre, er det vigtigt ikke at ignorere dem. Dit mål er at holde dine lunger fungerer så godt som muligt. Tal med din læge om, hvorvidt disse trin kan hjælpe dig med at kontrollere KOL.

At hjælpe med at kontrollere forværrede symptomer på KOL, være opmærksom på tidlige advarselstegn af forandring, såsom hyppigere symptomer eller udbrud af en ny symptom. Dette kunne omfatte åndenød, hoste, hvæsen eller slim produktion. Spørg dem tæt på dig at se for ændringer, også.

Hvad er advarselstegn, at du kan have brug for yderligere behandling? ›