Tusgen

Tag nyse og hvæsende vejrtrækning ud af motion

Pollen, luftforurenende stoffer, luftvejsinfektioner kan selv kold luft gør udøve svært for folk med astma og allergi. Men lad dem ikke stoppe dig. Motion er fremragende medicin, selvom du har svær astma eller allergi - det styrker lungerne og hjertet, forbedrer cirkulation til alle væv, herunder hjernen, og renser ud affaldsprodukter, der bygger op fra kroniske luftvejsproblemer. Hvad mere er, det hjælper overvægtige mennesker tabe et par pounds, hvilket kan åbne op for luftvejene og forbedre lungefunktionen.

Nøglerne til at udøve med astma eller allergi er forberedelse og bevidsthed om dig selv og dine omgivelser. Forslagene nedenfor er en god start, men de bør ikke træde i stedet for en samtale med din læge om at oprette en behandling program, der vil være effektiv under træning.

Forberedelse til motion

  • Åbn din næse og roligt "nervøse" luftvejene, før du starter din motion rutine. Hvis din næse er tilstoppet, vil du trække vejret gennem munden, uden om vigtige filtrering, der foregår i din næse. Dette lader masser af forurenende stoffer, irritanter og allergener ind i dine lunger. En ikke-sederende antihistamin, nasal cromolyn eller nasal steroid kan bidrage til at åbne din næse. Vanding din næse med en saltvandsopløsning eller indånde damp kan også hjælpe. Ved hjælp af en albuterol inhalator kan hjælpe folk med astma åbne deres luftveje og kontrollere luftveje spasmer.

  • Pick et godt sted at udøve. Afhængigt af dine allergi / astma udløsere, undgå områder af græs og ukrudt, travle veje med masser af udstødningsgasser eller indendørs rum, der indeholder skimmel eller skadelige eller irriterende lugt.

  • Drik masser af vand, før de udøver.

  • Carry en injicerbar form af adrenalin og bære en medicinsk alarm armbånd, hvis du har anstrengelsesudløst anafylaksi ( åndenød, følelse af hals lukning) eller alvorlige allergier til stikkende insekter som bier eller hvepse. Må ikke bære farvestrålende tøj eller duftstoffer, der kan tiltrække stikkende insekter.

Strategier for motion

Astma og allergi behøver ikke holde dig tilbage fra udmærker sig i, eller i det mindste nyde enhver sportsgren, du vælger. Når det er sagt, nogle sportsgrene er bedre end andre for mennesker med astma eller allergi.

Svømning er et godt valg af flere grunde. Den fugtige luft over indendørs bassiner er normalt lav i allergener. Kroppens vandret position, kan hjælpe med at rydde slim fra bunden af ​​lungerne. Gåture, cykling og yoga er også gode muligheder. Regelmæssigt og sundt udført motion kan reducere behovet for astmamedicin.

Korte byger af intens aktivitet, såsom sprint, er mindre problematisk for folk med astma, end konstant intense aktiviteter såsom maratonløb. Hvis du vælger at køre, kan en indendørs bane med til at reducere eksponeringen for forurenende stoffer og andre udløsere.

Her er nogle tips til sikker, sund motion:

  • Giv dig selv masser af tid til at varme op, før de udøver, og at køle ned efter det. Dette er en fremragende måde at forhindre anstrengelsesudløst astma, eller til at begrænse dens symptomer.

  • Må ikke overanstrenger dig selv. Vær opmærksom på, hvordan du føler. Hvis du er gispende efter vejret og ude af stand til at tale, eller oplever en betydelig ubehag i din krop, bør du sætte tempoet ned.

  • Hold dig hydreret - medbringe rigeligt med vand at drikke som du træner, og efter du stopper.

Vælge den bedste tid til at udøve

Forsøger at udøve, når luften er så ren som muligt. Undgå intens motion, når ozonniveauet er høje. Dette er normalt i den tidlige eftermiddag, især på varme, diset sommerdage. Niveauer er normalt lavest i de tidlige morgentimer og i skumringen. Hvis du har anstrengelsesudløst astma, koldt vejr eller varmt, kan fugtigt vejr udløse symptomer. Nogle mennesker får symptomer, hvis der er en masse af pollen i luften. Andre udvikler symptomer, hvis de har taget aspirin eller anden non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler, såsom ibuprofen, før de udøver.

Hold styr på de daglige allergi, ozon og forureningsniveauer i dit område ved at kontrollere området vejr rapport gennem en af ​​vejrforhold medier kilder såsom internettet eller radio.

Hvad er anstrengelsesudløst astma?

Nogle mennesker hoste, hvæsen og får åndenød, når de udøver. Dette er anstrengelsesudløst astma. Det er ofte forvekslet med at være ude af form. Anstrengelsesudløst astma almindeligvis opstår med intens motion eller når de udøver i kold luft. Selvom symptomerne ofte vises med det samme, kan de forekomme timer efter at du er holdt op med at udøve.