Tusgen

Har du brug for en ny fælles?

Hvornår er det tid til en fælles udskiftning? Fælles udskiftning er altid en elektiv procedure. En læge kan anbefale det, men du skal afveje fordele og risici og komme til din egen beslutning om, hvorvidt eller hvornår, til at gennemgå denne større operation. Selvom din alder er en vigtig faktor, er beslutningen om at have en fælles udskiftning baseret på dit handicap - hvor meget smerte du er i, og hvor meget dine ledproblemer begrænse dine aktiviteter. Det kan være tid til at overveje knæ eller hofte udskiftning, hvis en eller flere af følgende udsagn gælder for dig.

 1. Du er i stand til at fuldføre normale daglige opgaver uden hjælp.
 2. Du har betydelige smerter dagligt.
 3. Smerter holder dig vågen om natten på trods af brug af medicin.
 4. Ikke-kirurgiske metoder - såsom medicin, brug af en stok og flittige fysisk terapi - har ikke lettet dine smerter.
 5. Mindre komplicerede kirurgiske procedurer er usandsynligt, at hjælpe.
 6. Smerter holder dig fra at gå eller bøjet over.
 7. Smerter stopper ikke, når du hviler.
 8. Du kan ikke bøje eller glatte dit knæ, eller din hofte er så stiv, at du ikke kan løfte dine ben.
 9. Du lider alvorlige bivirkninger fra medicin til dine ledsymptomer.
 10. Røntgenstråler viser fremskreden gigt eller andre skader.

Det er muligt at vente for længe. Ifølge en undersøgelse foretaget af canadiske forskere kan vente fælles problemer alvorligt har begrænset din funktion mindske fordelen du får fra knæ eller hofte. To år efter operationen, folk, der havde ventet længere havde mindre smertelindring og var fem gange så sandsynligt, at behovet for hjælp til basale egenomsorg aktiviteter. Under hensyntagen til sygdommen dine led, din alder, og din generelle sundhed, du og din læge har brug for at finde en balance mellem drift for tidligt (at øge chancen for, at udskiftningen joint vil slides) og venter for længe (hvilket betyder at du vil får mindre gavn af proceduren).

Den gennemsnitlige alder for knæalloplastik er 70, for total hofte udskiftning er det 66.. Hvis du er yngre end 50 år, kan din læge anbefale, at du venter et par år, før de har fælles udskiftning kirurgi. Nogle mennesker er ikke gode kandidater. En kirurg er usandsynligt at tilbyde dig fælles udskiftning, hvis du har nogen af ​​følgende problemer:

 • systemisk infektion eller infektion i det beskadigede knæ eller hofte

 • ben omløb så dårlig, at det vil forstyrre healing

 • alvorligt beskadiget eller fritid knæet muskler eller ledbånd

 • beskadigede nerver i benene

 • neuromuskulære sygdomme såsom multipel sklerose, Parkinsons sygdom eller slagtilfælde

 • allergi over for metal eller plast

 • medicinsk sygdom, der gør enhver større operation risikabelt.

Som du træffe beslutning om, huske på, at fælles udskiftning er en større operation, og har en lille, men reel risiko for alvorlige komplikationer såsom infektion, blodprop, og hjerteanfald.

To på én gang?

Hvis du har alvorlige skader og smerter i begge knæ eller hofter, men er ellers ved godt helbred, kan du overveje at udskifte både led under en enkelt operation (samtidig udskiftning) i modsætning til to adskilte operationer flere måneder fra hinanden (iscenesat udskiftning). Beslutningen kræver omhyggelig diskussion med din læge og fysioterapeut. Fordele ved en samtidig tilgang er en enkelt anæstesi, kortere samlet indlæggelse, og en langvarig genoptræning, der lader dig genoptage normale aktiviteter hurtigere end to adskilte dem. Have to adskilte operationer reducerer hyppigheden af ​​nogle komplikationer. Udskiftning begge knæ på en gang er en god mulighed, hvis sygdommen dine led er så dårlig, at kun at erstatte én fælles stadig ville forlade dig ude af stand til at fungere i løbet af fysioterapi, og dermed bremse din opsving. At gøre godt i genoptræning efter samtidig operation, men du skal nok arm styrke til at klare, mens du ikke kan stå på begge ben.

En mulig komplikation af samtidige udskiftning er en let forøget risiko for blodpropper eller andre livstruende problemer. I analysen af ​​tusindvis af knæproteser, Mayo Clinic forskere fandt, at patienter, der har samtidig knæalloplastik er mere end dobbelt så tilbøjelige til at udvikle farlige blodpropper eller dør inden for 30 dage som patienter, der har single knækirurgi, selv om sådanne komplikationer er sjældne. Folk over 80 og dem med hjerte-eller lungesygdom er normalt tilbydes iscenesatte procedurer. Hvis du har nogen væsentlige medicinske risici, er du sikkert bedre stillet med to separate operationer.

Fordi du bruger mindre tid på hospitalet, samtidig fælles udskiftning koster noget mindre end iscenesatte procedurer. Men så længe udskiftning af både led er medicinsk nødvendig, Medicare og de fleste private forsikringsselskaber dækker enten tidsplan.