Tusgen

8 almindelige komplikationer af KOL

Du er sikkert bekendt med KOL klassiske symptomer: hoste, åndenød, hvæsende vejrtrækning og trykken for brystet. Men du kan ikke være opmærksomme på de potentielle komplikationer af KOL, og de lægemidler, der anvendes til at behandle den. Selv om listen kan synes lang, kan din læge hjælpe dig med at administrere både dine KOL-symptomer og eventuelle komplikationer, der opstår.

1.. Depression.

Åndenød, der begrænser dine aktiviteter kan forlade dig nede. Må ikke ignorere, hvordan du føler. Se din læge eller en anden læge. Antidepressiv medicin eller samtaleterapi kan hjælpe. Så kan kontakt med andre mennesker, der har KOL, enten gennem en støttegruppe eller en pulmonal Rehab program.

2. Osteoporose.

Bruger steroider ups din risiko for knogleskørhed, eller svækkelse af knoglerne. Både mænd og kvinder kan få sygdommen, som også er mere almindeligt med ældre alder. Din læge kan tjekke din knogle sundhed med en knogletæthed scanning. For at holde dine knogler stærke, kan du brug receptpligtig medicin sammen med calcium og D-vitamintilskud. Du kan også prøve at ramme gym: Forskning tyder på, at gradvist sværere vægtbærende motion, såsom styrketræning, kan øge knogle sundhed.

3. Lungebetændelse.

Lungebetændelse er mere almindelig hos mennesker, der tager steroider for KOL-symptomer. Hvis du ikke allerede har, så tal med din læge om at få lungebetændelse vaccine. De fleste mennesker har brug for kun en dosis i deres liv. Men en anden dosis er foreslået for nogle mennesker, herunder dem, der har brugt steroider i lang tid for at mindske hævelse i deres luftveje.


4.. Højresidig hjertesvigt.

KOL kan føre til højresidig hjertesvigt. Det er en sygdom, hvor den højre side af dit hjerte bliver forstørret og kan ikke pumpe ordentligt. Den er anlagt den ved vedvarende højt blodtryk i arterierne i lungerne forårsaget af lavt indhold af ilt i blodet. Symptomerne omfatter ubehag i den forreste del af brystet og besvimelse magi. For at styre dine symptomer, kan din læge anbefale medicin, supplerende ilt, eller en lav-salt kost. Hvis du ryger, bør du lave en plan for at holde op.

5.. Helvedesild.

Sammenlignet med den almindelige befolkning, mennesker med KOL har en højere risiko for helvedesild, en smertefuld sygdom forårsaget af skoldkopper virus. Steroid brug synes at op risikoen videre: Det er dobbelt for mennesker med KOL, der bruger inhalationssteroider og tredobbelt for dem, der bruger orale steroider. Spørg din læge om at få den ene gang helvedesild vaccine, som kan forebygge sygdommen eller mindske dens virkninger.

6.. Søvnproblemer.

KOL kan gøre det svært for dig at få en god nattesøvn. En synder kunne være din bronkodilatator medicin. De fleste af dem er stimulanser. Hoste kan også være at skyde skylden, samt lavt iltindhold, som er almindelige i mennesker med svær KOL. Fortæl din læge, hvis du har problemer med at få til at sove eller opholder sig i søvn. Du kan få brug for at se en søvn læge, der kan diagnosticere problemet.

Disse gode sovevaner kan også hjælpe:

  • Vågn op og sove på samme tidspunkt hver dag, inklusive weekender.

  • Undgå koffein før sengetid.

  • Må ikke læse eller se tv i sengen, bare bruge det til at sove.

  • Hold dit soveværelse mørkt, køligt og behagelig.

7.. Usund vægt.

Visse lægemidler til behandling af KOL, såsom steroider, kan forårsage vægtstigning. Ud over at hæve din risiko for hjerteproblemer og diabetes, overvægt gør KOL symptomer værre. Det er fordi den ekstra vægt tvinger din krop til at arbejde hårdere og holder dine lunger fra at udvide helt. Hvis lægen vurderer, at du kaste nogle pounds, overveje at tilmelde dig et vægttab program.

Nogle mennesker med KOL har det modsatte problem: De kan ikke spise nok til at opretholde en sund vægt, fordi den handling vejrtrækning brænder så mange kalorier. For at gøre tingene værre, spise efterlader mange mennesker føler forpustet. En fuld mave skubber mod lungerne, hvilket gør det svært at tage en dyb indånding. Hvis du har brug for at øge dit kalorieindtag, så prøv at spise seks små måltider om dagen i stedet for tre store. En registreret diætist kan hjælpe dig med at planlægge måltider, der er høj i kalorier, men nem at tilberede.

8.. Urin symptomer.

I en nylig undersøgelse, ældre mænd, der brugte inhalerede antikolinergika at styre deres KOL havde en 48 procent højere risiko for akut urinretention-en smertefuld og ubehagelig sygdom, der forårsager den pludselige manglende evne til at tisse. Ring til din læge straks, hvis du har problemer med vandladning. Du får brug for hurtig behandling for at tømme din blære.