Tusgen

Hvordan man kan forbedre dit sexliv med KOL

Hvis du eller en elsket man har kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), ved du, at åndenød og manglende energi kan påvirke dine daglige aktiviteter. Det omfatter dem i soveværelset. Det er normalt for KOL påvirker seksuelle relationer. Men at have sygdommen betyder ikke, at intimitet er en saga blot. I virkeligheden er det meget muligt for mennesker med KOL at have en aktiv sexliv. Disse tip kan hjælpe dig med at opretholde et intimt forhold med din partner.

1.. Tal først

Det er ikke altid let at tale med din partner om sex. Men det er så vigtigt. Det er fordi på et tidspunkt de fleste mennesker med KOL vil opleve åndenød eller træthed under seksuelle relationer. Men angst eller frygt for disse symptomer forårsager nogle syge for at undgå samleje helt. Må ikke miste muligheden for at forbinde fysisk og følelsesmæssigt med din elskede. Del dine intimitet bekymringer med din partner. Taler om det kan reducere din angst og giver dig mulighed for at arbejde sammen for at overvinde udfordringer og opnå større intimitet.

2. Få bevægelige

Start en øvelse program er en af ​​de bedste ting, du kan gøre for at forbedre dit sexliv. Motion hjælper med at opbygge udholdenhed til elskov. Det kan også reducere åndenød. Tal med din læge om, hvordan du kan komme i gang. Prøv at tage en daglig gåtur eller deltage i en pulmonal rehabiliteringsprogram. Start langsomt og sætte rimelige mål. Det anslås, at den fysiske indsats er nødvendig for samleje svarer til den, der kræves for at forcere en trappe i et normalt tempo.


3. Tid det rigtige

Engagere sig i elskov på det rigtige tidspunkt kan gøre en stor forskel i din fysiske formåen. Det kan også påvirke din følelsesmæssige trivsel og tillid. Prøv at gøre kærlighed ved et tidspunkt på dagen, når du er udhvilet. Og undgå elskov efter at have spist et stort måltid eller drikker alkohol både kan nedbryder din energi.

4.. Prøv dine meds

Heldigvis, KOL behøver medicin ikke interfererer med seksualdrift eller evne. Faktisk kan de endda hjælpe. Tal med din læge om at bruge medicin til at forbedre seksuelle relationer. Hvis du bruger en bronkodilatator, kan lægen foreslå at tage en dosis, lige før sex. Det reducerer åndenød for nogle mennesker. Og hvis du anvender supplerende ilt under fysisk aktivitet, planlægger at bruge den samme mængde ilt under elskov.

5.. Komme i position

Når det er muligt, har din partner tage en mere aktiv rolle i elskov. Og vælg seksuelle stillinger, der kræver mindre energi og undgå at lægge pres på brystet. For eksempel kan en side-til-side-stilling være mere komfortabel end en bottom-øverste position. Tag din tid og eksperiment for at se, hvad der føles bedst for jer begge.

6.. Tal med din læge

Selvom KOL kan ændre din udholdenhed for anstrengende aktivitet, ændrer det ikke dine seksuelle evner. Hvis du har vedvarende bekymringer, tale med din læge. Seksuelle problemer kan stamme fra andre sundhedsmæssige sygdomme eller medicin. Diskutere dem med din læge, kan føre til effektive behandlingsmuligheder.

Key grillbarer

  • Tal med din sexpartner om din KOL. Sammen kan du overvinde udfordringer og opnå større intimitet.

  • Udøver kan opbygge din udholdenhed til elskov.

  • Andre sundhedsmæssige sygdomme eller medicin kan påvirke dit sexliv. Tal med din læge om behandlingsmuligheder.