Tusgen

Medicin hjælpe med at styre KOL symptomer

Selvom KOL har nogen kur, kan medicin gøre en forskel. Målet med behandlingen af ​​KOL er at reducere dine symptomer, forsinke udviklingen af ​​sygdommen, og afværge komplikationer. Huske at tage din medicin betyder, at du kan føle så godt som muligt.

Her er nogle fælles medicin din læge kan ordinere at hjælpe dig med at trække vejret lettere.

Bronkodilatatorer

Disse stoffer hjælper afslappe musklerne omkring luftvejene. Dette tillader luft at flyde lettere, så du er bedre i stand til at trække vejret. De fleste bronkodilatatorer kommer i en enhed kaldet en inhalator, der leverer medicinen direkte ind i dine lunger.

Hvis du har en mild form for KOL, kan din læge ordinere en korttidsvirkende bronkodilatator. Det betyder, at du kun bruger den, når du oplever symptomer som åndenød. Medicinen varer fire til seks timer. Hvis De har moderat eller svær KOL, men kan du bruge en langtidsvirkende bronkodilatator til at holde luftvejene åbne. De fleste bruges dagligt og sidste for omkring 12 timer. Mennesker med moderat eller svær KOL kan anvende en korttidsvirkende bronkodilatator i tillæg til et langtidsvirkende én.

Tip: Mange af de enheder, der leverer disse medikamenter ser ens eller har lignende farver. Sørg for at du er omhyggelig med at tage den rigtige medicin på det rigtige tidspunkt.


Inhalerede steroider

Steroider medvirke til at reducere betændelse i luftvejene. Ligesom bronkodilatatorer, steroider, der anvendes til behandling af KOL kommer ofte i en inhalator, så de kan gå lige ind i dine lunger. Din læge kan fortælle dig at bruge din inhalator dagligt eller kun, når dine symptomer blusser op, afhængigt af din sygdom.

Antibiotika

Mennesker med KOL har en større risiko for lungebetændelse, og kan få forkølelse eller influenza oftere. Din læge kan ordinere antibiotika for at hjælpe med at bekæmpe infektioner, da de kan gøre din KOL værre.

Oxygen terapi

Hvis du har en mere alvorlig form af sygdommen, kan du have et lavt indhold af ilt i blodet. Din læge kan sætte dig på ilt terapi til at hjælpe dig med at trække vejret. Den gas kommer ind dine lunger gennem plastrør, der passer inde i dine næsebor eller en maske, der dækker næse og mund. Brug af ilt kan hjælpe dig med at opnå de daglige opgaver lettere og sove bedre om natten. I det lange løb, det beskytter dit hjerte mod skader og endda forlænge dit liv.