Tusgen

Alt om overgangsalderen

Overgangsalderen-når østrogen og progesteron produktion, ægløsning og menstruation stop er en naturlig del af en kvindes liv. Den gennemsnitlige alder, at kvinder kommer i overgangsalderen er 51..

Årene op til overgangsalderen, kaldet perimenopause, opstår normalt i alderen 45 og 55. Perimenopause er forskellig fra kvinde til kvinde. I løbet af denne tid, østrogen produktionen falder. Nogle kvinder menstruerer regelmæssigt indtil deres perioder pludselig stopper. Andre kan se ændringer i mængden af ​​menstruation eller længden af ​​tid mellem perioder. Atter andre har savnet perioder eller blødning mellem perioder.

Selvom uregelmæssig menstruation, kraftig blødning eller blødning længere end normalt ofte er en normal del af årene op til overgangsalderen, kan enhver af disse også være en advarsel tegn på kræft. Hvis dine perioder bliver uregelmæssig, tungere eller længere end normalt, eller hvis du har blødning mellem perioder, holde en menstruation dagbog og diskutere det med din sundhedspleje udbyder, som kan beslutte at tjekke for livmoderkræft.

Symptomer på overgangsalderen

Op til 75 procent af kvinderne har hedeture, når de nærmer overgangsalderen. De blinker-en pludselig blussende fornemmelse af, at normalt begynder nær brystet og breder sig til nakke, ansigt og arme-normalt sidste 3-4 minutter og kan forekomme så ofte som en gang i timen eller så sjældent som et par gange om måneden. De kan ske som helst tidspunkt af dagen eller natten. De kan vække dig fra søvn (kaldet nattesved). De kan fortsætte med at forekomme, så længe fem år som din krop justerer til æggestokkene 'lavere produktion af østrogen og progesteron.

Perimenopausale kvinder kan have søvnproblemer på grund af nattesved eller søvnløshed. Mangel på søvn kan påvirke stemninger, sundhed og evne til at fungere.

Vaginal og urinvejsinfektioner ændringer kan forekomme som østrogen falder. Den vaginal foring bliver tyndere og mere tør. Samleje kan være ubehageligt, men det kan afhjælpes ved hjælp af over-the-counter vandopløselige smøremidler. Foring af urinvejene også bliver tyndere, og vævsunderstøttende blæren kan svække. Disse ændringer kan forårsage urin at lække med nysen, løft eller anden anstrengelse. Dette kaldes stress inkontinens og kan blive hjulpet ved at gøre Kegel øvelser.

Sundhedsrisici

En kvindes risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde stiger efter overgangsalderen. Naturligt østrogen kan bidrage til at beskytte hjerte og blodkar ved at sænke LDL ("dårlige") kolesterol og øge HDL ("god") kolesterol i blodet, og ved at have en positiv effekt på blodkar. Selvom hormonbehandling (HT) kan hjælpe med at lindre symptomer på overgangsalderen, ser det ikke ud til at forebygge hjertesygdomme og øger risikoen for brystkræft. Du kan tage andre skridt til at reducere din risiko for hjertesygdom efter overgangsalderen ved at spise en sund kost, motion regelmæssigt, at opretholde en sund vægt, undgå rygning, og hvis du har sukkersyge eller forhøjet blodtryk, efter din behandlingsplan.

Indtil en kvinde fylder 30, hendes krop opbygger knogle, efter 30 år, er knogle nedbrydes hurtigere, end det er udskiftet. Mild knogletab vil ikke give problemer, men når tabet bliver for stor, knogler svække og frakturer forekommer. Spise en kost, der giver 1.000 til 1.500 mg calcium om dagen og 400-800 IE D-vitamin (eller tage tilsvarende beløb i kosttilskud), laver vægtbærende øvelser og tager medicin, der hjælper bygge knogle kan hjælpe med at forhindre overdreven knogletab og knoglebrud.

Oral HT kan lindre vaginal tørhed, reducere eller afslutte hedeture og hjælpe blære symptomer. HT, dog stiger andre sundhedsrisici. For vaginal tørhed og urininkontinens, en ordineret vaginal creme, der indeholder østrogen kan være nyttig. Vand-baserede smøremidler såsom KY Jelly, Astroglide, Replens eller Surgilube kan gøre samleje mindre smertefuldt. Tal med din sundhedspleje udbyder for at finde ud af, hvad der er bedst for dig.

Ikke-hormonelle foranstaltninger også er til rådighed for at hjælpe med at lindre menopausale symptomer. Naturlægemidler, der indeholder østrogenlignende stoffer anbefales ikke til kontrol af symptomer, fordi deres kvalitet ikke kan sikres, og mange af deres virkninger er ikke blevet undersøgt.

Egenomsorg trin for overgangsalderen

  • Kjole i lag og bære løst tøj.

  • Drik masser af vand.

  • Gør vægtbærende motion i 30 til 60 minutter om dagen de fleste af ugens dage.

  • Undgå koffein og alkohol, som kan forstærke hedeture og forårsage søvnløshed.

  • Spis en afbalanceret kost, der indeholder frugt og grøntsager og 1.200 til 1.500 mg calcium og 400 til 800 IE vitamin D.

  • Opnå og opretholde en sund vægt.