Tusgen

Behandlingsmuligheder for svær gigt

Ved behandling af gigt, din læge har tre mål: at mindske smerter under et angreb, forhindre angreb i at opstå igen, og afværge komplikationer på grund af gigt, såsom nyresten. Der er flere forskellige behandlingsmuligheder til rådighed for at nå disse mål. De omfatter:

  • Ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) såsom indomethacin (Indocin) og naproxen (Naprosyn) for at reducere betændelse i løbet af smertefulde gigt angreb.

  • Corticosteroider, såsom prednison, som også kontrollere inflammation. De kan ordineres, hvis du ikke kan tage NSAID på grund af mavesår, nyresygdom, følsomhed eller allergi over for aspirin og lignende medicin, eller potentielle interaktioner med andre lægemidler, du tager, såsom blodfortyndende medicin.

  • Medicin, der blokerer din kroppens produktion af urinsyre. Disse omfatter allopurinol (Lopurin, Zyloprim) og febuxostat (Uloric).

En ny mulighed for svær gigt

Mens urinsyre-sænkende medicin er en succes i de fleste mennesker med gigt, de undlader at arbejde i omkring 3 procent af patienterne. Hvis du er en af ​​dem, og din urinsyre niveauer fortsat alt for stor, kan du være i risiko for at udvikle kronisk gigt. Du kan opleve hyppige og alvorlige nødblus, smerter og invaliditet, og kan være i risiko for hjertesygdomme og nyreproblemer. Det er derfor, det er så vigtigt at få urinsyre niveauer under kontrol.

Heldigvis er der en anden mulighed til rådighed kaldet pegloticase (Krystexxa). FDA godkendt Krystexxa i 2010 for mennesker med gigt, der ikke reagerer på andre behandlinger. Dette kan være på grund af problemer såsom allergiske reaktioner på disse medikamenter eller interaktioner med andre lægemidler, du tager.

Er krystexxa et godt valg for dig?

Krystexxa gives intravenøst. Det er et enzym, der sænker niveauet af urinsyre. Det virker ved at dreje urinsyre til et stof din krop kan udvise i urinen lettere end urinsyre.

Krystexxa kan ikke hjælpe alle. I en nylig undersøgelse, gav forskerne Krystexxa til gigt patienter, som enten ikke kunne tage urinsyre-sænkende medicin allopurinol eller ikke opnåede normale urinsyreniveauer efter at have taget det i tre måneder. De fandt, at efter seks måneder, Krystexxa medført lavere urinsyre i 35 procent af de patienter, som har fået lægemidlet måneden og 42 procent af patienterne, der fik det hver anden uge.

Omkring en ud af hver fire patienter, der fik en infusion af Krystexxa oplever en alvorlig allergisk reaktion. Du kan modtage et kortikosteroid og en antihistamin før behandling for at reducere din risiko for en reaktion.

Vær proaktiv!

Der er mange behandlinger til rådighed for gigt. Hver person er forskellig, og du og din læge vil arbejde sammen om at designe en behandlingsplan, der virker bedst for dig.

Tag altid din medicin nøjagtigt som foreskrevet. Lad din læge, hvis du bemærker ændringer i dine symptomer, og hvis du tror, ​​du oplever et angreb. Podagraanfald er mest held kontrolleret, når du tager medicin ved det første tegn på smerte eller inflammation.