Tusgen

Visse medikamenter kan forårsage gigt

Du ved allerede, at spise fødevarer rige på purines som tørrede bønner og leveren kan føre til en ophobning af urinsyre i blodet. Men de er ikke de eneste syndere, der bidrager til gigt. Visse medicin anvendes til behandling af andre sygdomme kan øge urinsyre niveauer, også.

Hvis du tager en af ​​de medikamenter, der er anført nedenfor og erfaring gigt, er det værd at spørge din læge, hvis der kunne være en forbindelse.

Diuretika (Diuril, saluron, thalitone). Disse er almindeligt taget for at hjælpe sygdomme som forhøjet blodtryk og hjertesvigt. Også kaldet "vand piller", de hjælper din krop med at slippe af med overskydende væske. Dog kan diuretika falde nyrerne evne til at fjerne urinsyre. Som et resultat heraf kan urinsyre i blodet stige og føre til en gigt angreb.

Aspirin. Den smertestillende kan synes som en god idé til behandling af gigt symptomer, men det kan have den modsatte effekt. Det er fordi aspirin kan forhindre nyrerne i at fjerne urinsyre. Din læge vil foreskrive andre former for smertestillende medicin til behandling af gigt.

Niacin. I recept form kan niacin, en form for vitamin B3, medvirke til at sænke kolesterol niveauer. Lavere doser af niacin er også fundet i kosttilskud. Imidlertid i meget store mængder-3 gram eller mere pr dag kan bidrage til alvorlige problemer, herunder gigt.

Levodopa (Sinemet og Stalevo). Denne medicin hjælper med at kontrollere symptomer hos mennesker med Parkinsons sygdom, men det øger også niveauet af urinsyre i kroppen.

Cyklosporin (Gengraf, Neoral, Sandimmune). Dette stof er ofte givet til folk, der har modtaget en organtransplantation for at forhindre afstødning. Det undertrykker immunsystemet, men det kan øge urinsyre niveauer så godt.