Tusgen

7 strategier til at håndtere lupus tåge

Har du nogle gange har problemer med at sammensætte tanker? Glemmer du, hvor du forlod dine sko eller din mobiltelefon? Har du tom på en persons navn øjeblikke efter at møde ham?

Ud over at påvirke dit hjerte, lunger, nyrer og andre dele af din krop, kan lupus forringe dit sind. Mens frustrerende, disse erfaringer er fælles for folk, der beskæftiger sig med, hvad der kaldes lupus tåge.

"En patient forklarede oplevelsen af ​​lupus tåge mest tydeligt ved at sige:" Jeg er nødt til at presse min hjerne virkelig hårdt bare for at få en tanke ud, "siger Betty Diamond, MD, en af ​​landets førende lupus forskere og leder af Center for autoimmune og muskel-og knoglesygdomme på North Shore-Long Island Jewish Health System Foundation.

Hvad er årsagen til tågen?

Ingen er helt sikker på, hvorfor lupus påvirker sindet.

"I mit lab, vi forfølger idéen om, at antistoffer er forbundet med lupus kan forstyrre sindet på en bestemt måde," siger Dr. Diamond. "Lupus tåge også kunne være et resultat af forhøjede niveauer af inflammatoriske molekyler i kroppen på grund af lupus, kan der ændrer hjernen."

En anden forklaring? Mennesker med lupus har en tendens til at tage mange forskellige medikamenter, der kan forårsage kognitiv svækkelse på egen hånd eller ved at interagere med hinanden, Dr. Diamond tilføjer. Den gode nyhed er, at når forskerne forstå hvad der ligger bag lupus tåge, vil de være et skridt tættere på at udvikle behandlinger til at hjælpe med at kontrollere det.

Hvordan kan jeg håndtere lupus tåge?

For nu, er der masser du kan gøre for at holde en tåget sind fra at blande sig med dit liv og arbejde. Her er syv måder at gøre lupus tåge mere overskueligt:

1.. Tal med din læge. "Når du oplever lupus tåge, så lad din læge vide," siger Dr. Diamond. "Din læge kan vurdere de medicin du tager for at se om nogle forårsager kognitive funktionsnedsættelser, og derefter justere dem efter behov". Din læge vil også undersøge, om din lupus tåge er relateret til en opblussen i sygdomsaktivitet og vil tage skridt til kontrol det.

2. Få masser af hvile. "At være søvnmangel gør det svært at tænke klart, fokus og huske ting," siger Dr. Diamond. "Hvis du allerede oplever lupus tåge, kan træthed gøre dine symptomer værre."

3. Lav lister. For eksempel altid holde en tjekliste over den medicin, du tager, deres doseringer, og de ​​tidspunkter, du tager dem. Denne liste vil holde dig på sporet, selv når du føler dig glemsom.

4.. Brug en planner. Skriv ned nogen møder og aftaler, du har. Uanset om du oplever lupus tåge eller ej, det betyder at du ikke behøver at stole på din hukommelse alene for at holde dine datoer lige.

5.. Holde stressniveauet lavt. En stigning i stress og angst kan bidrage til lupus tåge. Praksis afspændingsteknikker, såsom dyb vejrtrækning eller meditation. Udøver når du føler dig godt kan også holde stress i skak.

6.. Prøv at udføre én opgave ad gangen. Uanset om du er madlavning et måltid eller betale regninger, fokusere på opgaven ved hånden i stedet for at forsøge at gøre flere ting på én gang. Vær tålmodig med dig selv, hvis daglige aktiviteter tage dig længere tid end normalt at gøre.

7.. Vær opmærksom på hukommelsen. Når du lære et nyt stykke af oplysninger, såsom en persons navn, gentage det flere gange til dig selv eller skrive det ned.

"Mange mennesker føler lettet, når de lærer, at symptomerne på lupus tåge tendens til at komme og gå," siger Dr. Diamond. "Under disse svære tider, hænger derinde og minde dig selv, at det ofte bliver bedre."