Tusgen

Forståelse lab test for lupus

Nogen med lupus vil fortælle dig, at der i det mindste i begyndelsen, kan du føle dig som en menneskelig nålepude. Der er ikke en enkelt definitiv test til at diagnosticere lupus, så din læge vil bestille flere blod, urin og andre tests. Fordi lupus kan ligne mange andre sygdomme, kan det nogle gange tage måneder eller endda år, at nå frem til en diagnose.

Når du er diagnosticeret, vil afprøvningen fortsætte med henblik på at overvåge sygdommen og spore dens virkninger på din krop. Det kan synes som en masse tests, men takket være de resultater, de leverer, din læge er mere tilbøjelige til at identificere og behandle problemer, før de for alvor kan påvirke dit helbred og velbefindende.

Her er nogle af de test din læge kan bestille:

Rutinemæssige blodprøver: Dit blod indeholder røde blodlegemer, hvide blodlegemer og blodplader. En komplet blodtælling måler niveauet af hver enkelt. Lavt antal kunne tyde lupus.

Urinanalyse: Lupus kan skade nyrerne, så urinprøver er afgørende for at afsløre, om der findes nogen nyre problemer. En type af urinprøver kontrol af celle kaster-dele af celler, der normalt fjernes, når dine nyrer fungerer korrekt.

Antinukleære antistof (ANA) test: Denne blodprøve søgninger efter Anas antistoffer (proteiner), der binder til kernen i en celle, og kan beskadige eller ødelægge cellen. Omkring 97 procent af mennesker med lupus test positiv for ANAS, men det gør mange mennesker, der ikke har lupus.

Vævsbiopsi: I en biopsi, en læge fjerner et lille stykke væv og undersøger det under et mikroskop. Når du har lupus, kan din læge biopsi huden eller nyrerne til at finde ud af hvor meget betændelse eller skade er opstået.