Tusgen

Hvad man skal gøre ved lavt HDL

Øge din "gode" HDL-kolesterol er ikke så nemt som at sænke LDL-kolesterol, men der er en række måder at gøre en beskeden forbedring. HDL-kolesterol på mindre end 40 mg / dl stiger kardiovaskulær risiko uafhængig af niveauet af LDL -kolesterol. For eksempel Framingham Heart Study tyder på, at hver 1 mg / dl stigning i HDL-kolesterol reducerer risikoen for kardiovaskulær sygdom med 2% til 3%. Strategier til at hæve HDL niveauer falder i tre hovedkategorier-farmakologiske (livsstilsændringer), farmakologiske og roman.

Livsstilsændringer

Livsstilsændringer er grundpillen for at hæve HDL-kolesterol. Motion bør være dit første skridt. Ifølge en 2008 oversigtsartikel i tidsskriftet Heart, kan aerob træning ophøje HDL-kolesterol med 5% til 10%, med stigningen relateret til hyppigheden og intensiteten af ​​øvelsen. Mænd med lavt HDL-kolesterol, høje triglycerider, og abdominal fedme vinde den største fordel.

Rygestop kan også hæve HDL niveauer. Mens rygning reducerer HDL-kolesterol, kan holde op stige med 4 mg / dl. Ifølge Framingham undersøgelse tidligere rygere har HDL-kolesterol-niveauer, der svarer til ikke-rygere.

Vægttab er især vigtigt hos mennesker med abdominal fedme er forbundet med metaboliske syndrom. Citerede undersøgelser i hjertet gennemgang viser, at et vægttab på omkring 22 pounds kan øge HDL-kolesterol med 20%. Kostændringer kan forbedre dit HDL-kolesterol på andre måder, for eksempel, øget indtag af omega-3 fedtsyrer eller gå på en lav-kulhydrat diæt.

Hvis du kan lide en drink af vin, øl eller spiritus nu og da, er det godt at vide, at mild til moderat drikke kan ophøje HDL-kolesterol med 9 til 13 mg / dl, men holde sig inden for retningslinjerne for ikke mere end én drink om dagen for kvinder og to for mænd (se "Alkohol og hjertesygdomme ").

Farmakologiske muligheder

Når det kommer til medicin, niacin er den mest effektive løsning til at hæve HDL-kolesterol. Niacin kan hæve HDL niveauer med 15% til 35%. Men sørg for at spørge din læge for ordination version, som har færre bivirkninger end over-the-counter muligheder.

Statin narkotika har generelt vist sig at have kun en moderat effekt på HDL, men i asteroiden forsøget, behandling med rosuvastatin rejst HDL-kolesterol med den største margin endnu set, 14,7%. I AFCAPS / TexCAPS retssag, lovastatin steg den med 6% hos patienter uden hjertesygdom. Dette fund var associeret med en 37% reduktion i risikoen for en første større koronare hændelser.

Bile syrebindemiddel i høje doser kan sænke LDL-kolesterol markant, men har kun en mindre effekt på HDL-kolesterol (5%). Ezetimibe har en lignende lille effekt på HDL-kolesterol, hæve den med 5%. Dette antal kan dog øges ved at kombinere lægemidlet med et statin eller fibrat. Det er sagt, AIM-HIGH undersøgelse viste, at selv om niacin og et statin tilsammen gjorde stigning HDL-kolesterol og sænke triglycerider mere end et statin alene gjorde, at kombinationen ikke påvirkede hjerteanfald og slagtilfælde risiko i en gruppe af mennesker, der allerede havde lavt LDL niveauer (se "Drug kombinationer").

Nye strategier. Flere nye tilgange til at hæve HDL bliver udviklet. Bestræbelserne på at forøge niveauet af ApoA1, proteinet båret af HDL-kolesterol, er på vej. En mulig tilgang i mennesker med svær hjertesygdom er intravenøs administration af en syntetisk form af en bestemt type ApoA1, kaldet ApoA1 Milano. Data indikerer, at ApoA1 Milano kan hæve HDL niveauer og omvendt aterosklerose. Andre potentielle metoder til at øge HDL-cholesterol under undersøgelse omfatter anvendelse af peptider, som efterligner fordelene ved ApoA1.

Forskning i CETP-hæmmere (se "HDL -kolesterol "), fortsætter også trods den fejlslagne torcetrapib til sikkert at øge HDL niveauer. Flere grunde til dette resultat er blevet foreslået, og der er spekulationer om, at problemet var begrænset til torcetrapib snarere end hele klassen af ​​lægemidler.

To andre CETP inhibitorer, anacetrapib og dalcetrapib, er nu godt sammen i kliniske forsøg, men endnu ikke er godkendt af FDA. Disse stoffer har ikke negative blodtryk, at torcetrapib havde, men de betydeligt lavere LDL-kolesterol og øge HDL. Begge lægemidler bliver nødt til at vise, at de rent faktisk forbedre hjerte-kar sundhed, før FDA vil godkende dem, så det er stadig uvist, om de nogensinde vil nå apoteket.