Tusgen

Behandling af hypoglykæmi

Hypoglykæmi er et potentielt problem for enhver, der tager insulin eller flere andre blodsukkersænkende medicin, herunder sulfonylurinstoffer eller glinides, enten alene eller i kombination med andre antidiabetiske lægemidler. Hypoglykæmi er langt mindre udbredt blandt mennesker med type 2- diabetes end blandt dem med type 1, men det kan være alvorligt, når den opstår. Blodsukker kan blive unormalt lavt fra for meget medicin (insulin, sulfonylurinstoffer eller glinides), for meget motion, for lidt mad eller kulhydrater, en savnet eller forsinket måltid, eller en kombination af disse faktorer. Som du forfølger næsten normal blodsukkerkontrol mere aggressivt, din risiko for hypoglykæmi øges.

Det er vigtigt, at mennesker med diabetes, og dem, der bor og arbejder med dem, lære at genkende og forstå hypoglykæmi, så det kan forebygges og behandles, før det bliver en livstruende krise (se "Alvorlig hypoglykæmi").

Symptomer på lavt blodsukker (hypoglykæmi)

· Nervøsitet

· Svaghed

· Sult

· Uklarhed eller svimmelhed

· Rysten

· Svedende

· Hurtig hjertebanken

· Følelse kold og klam

· Irritabilitet

· Forvirring

· Døsighed

· Sløret tale

· Dobbeltsyn

· I svære tilfælde bevidstløshed, kramper, og endda koma

Spotting tegn

Mange eksperter forbinder hypoglykæmiske reaktioner med blodsukkeret under 60 mg / dl, men det er svært at lokalisere det niveau, hvor hypoglykæmi symptomer opstår, fordi hver person reagerer forskelligt. For eksempel kan dit blodsukker falder til under 40 mg / dl uden at forårsage nogen symptomer, mens en anden kan føle symptomer, der kommer på, når hans eller hendes blodsukker falder til under 70 mg / dl.

Over tid kan symptomerne bliver finere. Til sidst, kan du ikke opleve hjertebanken, svedeture og angst, der engang karakteriserede sygdommen. I stedet kan din første symptom være fuzzy tænkning. Nogle mennesker udvikler en sygdom, kaldet hypoglykæmi ubevidsthed, hvor de oplever ingen advarselssignaler, selv når deres blodsukker er meget lavt.

Lavt blodsukker normalt sætter ud alarmer i mange organsystemer. Hjernen, som bygger på glukose til at fungere, er særligt følsom over for sukker afsavn. De første tegn på hypoglykæmi ligner dem af en angst angreb, fordi et fald i blodsukkeret stimulerer det autonome nervesystem. Adrenalin (også kendt som adrenalin) udskilles, der forårsager svedtendens, nervøsitet, rysten, hjertebanken, hurtig puls, svimmelhed, og ofte sult. Frigivelsen af ​​adrenalin er en korrigerende respons på hypoglykæmi ikke kun fordi det vil signalere dig til at spise, men fordi det stimulerer leveren til at gøre mere sukker.

Hvis hypoglykæmi ikke behandles hurtigt, kan mere dybtgående niveauer opstå og påvirke hjernens funktion, hvilket fører til sløret syn, sløret tale, forvirring og anden adfærd, der ligner beruselse, såsom krigeriskhed eller dumhed. Et yderligere fald i blodsukkeret eller manglende behandle sygdommen hurtigt kan resultere i tab af bevidsthed, krampeanfald og endda død (se "Svær hypoglykæmi," nedenfor). Sjældent, en episode af hypoglykæmi under kørsel kan forårsage en alvorlig bilulykke, især hvis du udskyde at behandle dig selv, tænker du kan gøre det til din destination. Må ikke risikere det: stoppe og få noget sødt højre væk, hvis du ikke har noget praktisk i bilen.

Ikke alle oplever alle disse symptomer, og det kan være svært at se forskel mellem hypoglykæmi og angst i løbet af et problem på arbejdet eller et skænderi med din ægtefælle. Desuden betablokkere (anvendes til behandling af forhøjet blodtryk og hjertesygdomme kan) og alkohol maskere de tidlige symptomer og resultere i mere alvorlig hypoglykæmi. Derfor skal de anvendes med forsigtighed. Hvis der opstår hypoglykæmi under søvn, kan de eneste ledetråde være fugtige pyjamas (fra sveden), levende mareridt eller en nagende hovedpine ved opvågning. Det er vigtigt at være afstemt til disse tidlige tegn og til at vide, hvad blodsukkeret modregne hypoglykæmi.

Forebyggelse af hypoglykæmi er at foretrække at behandle det. Hvis du tager insulin, kan du opleve hypoglykæmi på et tidspunkt, sandsynligvis på grund af en ændring i spisevaner, såsom mangler et måltid. Men hvis du deltager i binge drikke alkohol, har uregelmæssige spisevaner, eller har lever-eller nyresygdom, du er i særlig risiko.

Behandling lavt blodsukker

Selv om det er en god ide at teste dit blodsukker niveau, hvis du har mistanke om du har en hypoglykæmisk reaktion, der ofte der er bare ikke tid. Når du begynder at føles mærkeligt, ikke udskyde behandling. Du er nødt til at spise eller drikke noget sukker, der vil nå din blodbanen hurtigt. Omkring 10 til 15 gram kulhydrat være tilstrækkeligt. Det kan være 4 til 6 ounces juice, en halv dåse almindelig sodavand, 2 spsk rosiner eller noget slik (normalt en halv snes Life Savers eller jelly beans vil være nok). Et glas mælk også fungerer godt, som gør hurtigt virkende druesukker, der sælges på apotekerne. Du kan forvente lindring 10 til 15 minutter efter at have spist sukker. Men teste dit blodsukker niveau på det tidspunkt, og hvis det er stadig lavt, kan det være nødvendigt at gentage behandlingen.

Læger tyder på, at mennesker, der tager insulin foretage nogle hårde slik, sukkerknalder, eller endda en tube kage glasur, så de er klar til at forkæle sig selv (især hvis de kører) ved de første tegn på hypoglykæmi. Dog bør en hypoglykæmisk reaktion ikke ses som en begrundelse for pigging på slik. Det er afgørende at få nok glukose til at løse problemet, men det er ikke klogt at overbelastning, som kun vil forårsage dit blodsukker til at stige senere.

Svær hypoglykæmi

Når din hjerne er berøvet sukker i en længere periode, kan du blive forvirret, mister bevidstheden, eller har et anfald. Svær hypoglykæmi er en sand nødsituation, der efterlader dig i stand til at hjælpe dig selv.

Når en person med diabetes bortfalder ind i bevidstløshed eller bliver for forvirret til at tage behandlingen mundtligt, den hurtigste løsning er en injektion af glukagon, det hormon, der hæver blodsukkeret, eller intravenøs glukose. Mennesker med type 1 diabetes bør altid have up-to-date glukagon kits derhjemme og på arbejde til nødsituationer. Familiemedlemmer eller kolleger har brug for at være opmærksom på de tegn og ved, hvordan man bruger glucagon i tilfælde af en nødsituation. Hvis glukagon ikke er tilgængeligt, de har brug for at kalde en paramediciner hold straks at administrere intravenøs glukose og tage personen til hospitalet.