Tusgen

Kan vejret virkelig forværre gigt?

Bedstefar sagde altid, at en smerte i knæet betød regnen var på vej. Men kan du virkelig fortælle prognose baseret på arthritis symptomer? Op til to tredjedele af mennesker med gigt siger, at deres symptomer er påvirket af vejret, forværring, når det bliver koldt eller fugtigt. Alligevel bevise en sammenhæng mellem ledsmerter og vejr faktorer har været notorisk svært at gøre.

Selvom mange undersøgelser er blevet udført, deres resultater konflikt. På grund af dette, mange behandlere mener, at påstande om effekten af ​​fugtighed, temperatur og barometertryk på arthritis symptomer er misforstået. Men nyere forskning kan vippe balancen til fordel for den længe holdt tro.

Mere end myte?

En undersøgelse fra 2003 så på 154 aktive voksne, aldre 49 år og ældre, der bor i Florida. Alle havde slidgigt i halsen, hånd, skulder-, knæ-eller mund. Forskerne fandt, at kvinder med slidgigt i hånd var mere følsomme over for virkningerne af vejret end mænd. For disse kvinder, var stigende barometertryk forbundet med højere smerte niveauer.

En undersøgelse fra 2007 fandt, også støtte til den gamle tro. Forskerne vurderede data fra 200 personer på landsplan med knæ slidgigt. Deres gennemsnitlige alder var 60 år. Undersøgelsen viste, at ændringer i barometertryk og temperatur påvirket sværhedsgraden af ​​smerter i knæet-men blot en lille smule. Hver 10 graders fald i temperaturen steg knæ smertescore med 0,1 på en smerte skala fra 0 til 20 år.

Før du hovedet vest

På trods af disse undersøgelsesresultater, er det for tidligt at tage til, hvor solen altid skinner. Kun et randomiseret kontrolleret forsøg, den gyldne standard for klinisk forskning, der sammenligner smerte niveauer i mennesker randomiseret til forskellige vejr sygdomme kan fortælle os med sikkerhed, om vejret faktisk påvirker gigt smerter. Et sådant forsøg, som blev iværksat er usandsynlig.

Desuden eksperter advarer om, at selv om varme, tørre vejr er bedre for din arthritis symptomer, vil det ikke lindre selve sygdommen. Så i stedet for høring af meteorolog, tale med din læge om, hvordan de skal håndtere ledsmerter.