Tusgen

Alternative tilgange til lindring af ledsmerter

I årenes løb har folk henvendt sig til en bred vifte af løsninger til at klare det frustrerende problem for ledsmerter. Valgmulighederne er mange, fordi ledsmerter har eksisteret i mange århundreder og næsten enhver kultur har udviklet medicin eller behandlinger til at behandle den. Mange af disse retsmidler mangler videnskabelig støtte. Men så længe de ikke er skadelige, er der ingen grund til ikke at bruge de traditionelle eller komplementære behandlingsformer, der synes at bringe dig lindring. Et par komplementære behandlingsformer har nogle demonstreret effektivitet.

Akupunktur

Denne gamle kinesiske teknik bruger slanke nåle til at stimulere punkter langs kroppens "energi meridianer" for at korrigere sygdomsfremkaldende ubalancer. På det sprog, vestlige medicin, kan akupunktur virker ved at frigive endorfiner, naturlige morfinlignende stoffer i nervesystemet.

I 1997 en National Institutes of Health konsensus Panelet konkluderede, at akupunktur er et acceptabelt alternativ eller supplement til behandling af mange former for smerter, herunder fra slidgigt. Siden da har en række undersøgelser, der tilbydes positive resultater er specifikke for knæ og hofter. En undersøgelse fra 1999 viste, at akupunktur kan være nyttige for patellofemoral smerte syndrom, og en lille retssag i 2001, ser på mennesker med slidgigt i hoften viste, at akupunktur hjalp dem mere end motion gjorde. En stor undersøgelse fra 2004 viste, at mennesker med knæ slidgigt, der havde akupunktur i seks måneder rapporteret mindre smerter og bedre funktion end folk, der har modtaget simuleret akupunktur eller deltaget i en gigt uddannelse. Men en meta-analyse blev offentliggjort i 2007 i Annals of Internal Medicine havde modstridende resultater. Mens akupunktur for slidgigt i knæet førte til betydelige forbedringer i smerte og funktion sammenlignet med sædvanlig behandling eller være på en venteliste til akupunktur, kunne det ikke give en betydelig fordel over en fingeret procedure. Det tyder på, at nogle af fordelene ved akupunktur kan tilskrives en placebo-effekt. Hvis du beslutter dig for at prøve akupunktur, finde en certificeret akupunktør.

Til dette næsten smertefri behandling, er engangsemballage, steriliserede nåle presses forsigtigt ind i huden for at lindre smerter.

Kosttilskud

Jagten på vitaminer eller andre kosttilskud for at lindre ledsmerter og genoprette brusk har været en rutschebanetur af opmuntrende, så nedslående undersøgelsens resultater. De to supplerer beskriver her har vist en vis løfte, men har ikke vist sig at være effektive.

Glucosamin og chondroitinsulfat. Glucosamin er et stof, der normalt findes i både brusk og ledvæske og chondroitinsulfat er en del af et protein, der gør brusk elastisk. Det er ikke klart, hvordan tilskud af disse næringsstoffer kan arbejde, men noget tyder på det reducerer smerter i nogle mennesker med slidgigt. For eksempel har en stor undersøgelse fra 2006 offentliggjort i The New England Journal of Medicine konkluderede, at glucosamin og chondroitin ikke mindske smerter effektivt over alt, men at de supplerer gavnede en undergruppe af patienter med moderate til svære smerter. To tidligere treårige studier i Europa viser, at mennesker med knæ slidgigt tager glucosamin havde betydeligt mindre smerte og indsnævring af deres fælles rum end dem, der fik placebo.

Almindelige bivirkninger omfatter intestinal gas og blød afføring. Chondroitin sulfat strukturmæssigt ligner den antikoagulation medicin heparin, hvis du tager blodfortyndende medicin, så fortæl din læge og overvåge dit blod-koagulationstid. Patienter med sulfa allergi bør også undgå at tage kosttilskud indeholdende chondroitinsulfat. Fordi glucosamin kan forværre diabetes, se blodsukkeret nøje. Glucosamin er fremstillet af kitin findes i skaller af krebsdyr, så folk med skaldyrs allergi kan reagere på det.

Hyaluronsyre. Denne forbindelse findes i mange typer af kroppens væv og er en vigtig bestanddel af brusk. Selvom kosttilskud og injektioner, der indeholder hyaluronsyre undertiden anvendes til behandling af ledsmerter, er solid videnskabelig dokumentation for dens brug mangler.

En lille advarsel

Detailforretninger og internetsider er fyldt med mange forskellige kosttilskud er beregnet til at hjælpe med at lindre gigt smerter. Sagde 30% af slidgigtpatienter I en undersøgelse, de har brugt et supplement til behandling af deres sygdom. Det er ikke overraskende: siden år 2000 har mere end 800 firmanavn kosttilskud rettet mod patienter med slidgigt kommer på markedet. Hvis du overvejer at bruge et sådant tillæg, forstå, at der endnu ikke er tilstrækkelig videnskabelig dokumentation til støtte krav fra de fleste kosttilskud.

Mennesker med ledsmerter har brug for at uddanne sig og blive kloge forbrugere. Må ikke købe ind i nogen form for behandling, der lover en kur. Tænk i stedet for at styre din sygdom. Der er mange kosttilskud at vælge imellem, hvoraf nogle kan have interaktioner med medicin, du kan tage. Det betyder, at det er vigtigt at informere lægen om eventuelle komplementære behandlingsformer, du bruger.