Tusgen

Medicin for at hjælpe dig med at sparke din opioid vane

Medicin for opioidafhængighed (se tabel), hjælpe med at forhindre eller lindre abstinenser og reducere cravings. Selvom nogle gange kritiseret som "erstatte en afhængighed med en anden," disse medikamenter kan genskabe normalitet i folks liv og øge deres motivation til at ændre sig.

Metadon (diskets, dolophine, methadose). Metadon er den bedst kendte og mest anvendte medicin til behandling af opioidafhængighed. Metadon binder sig til de samme opioid hjernen receptorer, som heroin, morfin, og recept (syntetisk) opioider binder. Sammenlignet med opioider for misbrug, metadon stadig er forbundet til receptoren og fortsætter med at udøve sin virkning meget længere. En enkelt dosis af metadon kan lette eller forhindre opioid abstinenssymptomer og lindre cravings for 24 til 36 timer.

Læger bruger metadon til at lette abstinenssymptomer hos patienter, der er afgiftende (rydde deres system af narkotika). Nogle mennesker vælger at fortsætte metadon på ubestemt tid som en måde at hjælpe dem med at forblive afholdende, en praksis kendt som metadon vedligeholdelsesbehandling. Den blodtrykssænkende medicin clonidin (Catapres, Duraclon) og naltrexon er andre medikamenter undertiden bruges til at hjælpe folk afgifte fra opioider.

Når det tages i passende doser, er metadon ikke producere en høj. Men hvis du tager en dosis, der overstiger din tolerance niveau, kan det medføre beruselse, der spænder fra en mild til en mere intens høj. Som et resultat, metadon har gade værdi og potentiale for misbrug. Af disse grunde metadon er kun tilgængelig gennem specialiserede klinikker, der følger strenge føderale, statslige og lokale regler. Disse klinikker typisk par metadonbehandling med rådgivning og andre former for støtte til mennesker med opioid afhængighed. Folk rapporterer til klinikken dagligt for at få deres behandling. De skal også regelmæssigt give urinprøver, så deres klinikere kan overvåge dem for enhver brug af ulovlige stoffer. Blodprøver tillader læger at kontrollere, om den person, er at få den korrekte dosis af metadon. Nogle klinikker lejlighedsvis tillade mennesker, der med succes afstå fra brug af ulovlige stoffer, og som klarer sig godt i behandling for at tage flere doser hjem, så de kan skære ned på antallet af ture til klinikken.

Buprenorphin (Suboxone Subutex). Buprenorphin ligner metadon, men det kan både stimulere og blokerer opioidreceptorer, afhængigt af den dosis, du tager. Buprenorphin kommer som en tablet eller en film, som opløses under tungen. Ved lavere doser buprenorphin arbejder mest for at stimulere receptorerne, ved højere doser, den gør det modsatte. På grund af disse egenskaber, buprenorphin er mindre sandsynligt end metadon fører til misbrug.

I modsætning til folk på metadon, behøver folk på buprenorphin ikke deltage i en klinik for at bruge stoffet. Privatpraktiserende læger i kan ordinere buprenorphin, hvis de har den rette licens og de også henvise patienter til narkotika rådgivning. Normalt en person starter ved at tage Subutex (som kun indeholder buprenorphin) i to dage og derefter skifter til Suboxone, som indeholder buprenorphin og naloxon. Tilføjes naloxon at afskrække folk fra at opløse tabletten, og indsprøjte det i et forsøg på at få høj. Hvis en person injicerer Suboxone, kan naloxon i stoffet få dem til at udvikle abstinenssymptomer. Men når lægemidlet opløses under tungen som anvist, meget lidt naloxon kommer ind i blodbanen, så patienten føler kun virkninger af buprenorphin.

Buprenorphin giver visse fordele i forhold metadon: det er sikrere og dens abstinenser er kortere. Endnu vigtigere er, det giver et alternativ for folk, der er bekymrede for at holde deres genopretning behandling private. Nogle læger foreslår, at buprenorphin er mest hensigtsmæssig for mennesker, der er ekstremt motiveret til at afholde, eller som har mild afhængighed.

Folk tager buprenorphin skal passe på to almindelige bivirkninger: Åndedrætsbesvær eller forringet tænkning. Køre bil eller betjene maskiner kan være usikre, især når først starter medicinen.

Naltrexon (depade, Revia, Vivitrol). Selvom FDA-godkendt til brug med mennesker, der kæmper med opioid afhængighed, er naltrexon ikke har en god track record for at hjælpe folk holde opioid-fri. Årsagen kan være, fordi naltrexon udløser tilbagetrækning, så folk ofte er uvillige til at tage det som anvist. Langtidsvirkende naltrexon (Vivitrol), der gives ved injektion på lægens kontor og varer i en måned, kan vise sig bedre til at holde folk væk opioider, men en oversigtsartikel konkluderes, at der ikke er nok beviser til at gøre denne påstand.

Naloxon (Narcan). Læger undertiden bruge naloxon, en anden opioid-antagonist, i to kontroversielle former for afgiftning kaldes hurtig og ultra-hurtig afgiftning. Begge teknikker forsøger at forkorte varigheden af ​​tilbagetrækning, hvilket normalt varer fem til 10 dage, ved at fortrænge opioider stadig i systemet og fremskynde processen. Under ultra-hurtig afgiftning, er folk bedøvet i 24 timer og er således sparet de værste aspekter af opioid tilbagetrækning. Men nogle eksperter hævder, at hurtig afgiftning er farligt og ikke er effektiv til behandling af afhængighed, dels fordi processen ikke løse række andre problemer forbundet med afhængighed.

Generisk navn

Brand navn

Sådan virker det

Almindelige bivirkninger

Kommentarer

buprenorphin

Subutex

Letter abstinenssymptomer ved binding til opioidreceptorer.

Hovedpine, smerte, søvnløshed, overdreven sveden, forstoppelse, kvalme. Kan udløse abstinenssymptomer, hvis de tages samtidig med opiater er stadig i systemet. Standsning medicinen brat kan udløse abstinenssymptomer.

Taget i tabletter eller film opløst under tungen. Bør ikke tages før mindst 24 timer efter brug af andre opiater.

buprenorphin og naloxon

Suboxone

Løsner abstinenser og blokerer eufori fra opiater.

Svarende til buprenorphin.

Taget i tabletter opløst under tungen. Kan ordineres til brug uden en stofmisbrug klinik.

metadon

Diskets, Dolophine, Methadose

Letter abstinenssymptomer på en måde svarende til buprenorphin.

Alvorligt bremset vejrtrækning, uregelmæssig puls. Mest farlige ved starten af ​​behandlingen. Store doser kan producere en høj svarer til heroin. Kan være vanedannende.

Taget som en pille, en tablet opløst i saft, en væske eller en koncentreret flydende opløsning, der først skal fortyndes. Også anvendes til behandling af kroniske smerter. Skal tages på et stofmisbrug klinik.

naloxon

Narcan

Forhindrer en opioid høj.

Meget langsom, meget hurtigt, eller uregelmæssig hjerterytme. Kan medføre øget smertefølsomhed.

Taget ved injektion eller intravenøst. Taget som en pille, når det kombineres med buprenorphin (Suboxone).

naltrexon

Depade, Revia, Vivitrol

Hjælper folk holde sig fra opiater ved at forhindre opiat højt på en måde svarende til naloxon.

Kvalme, opkastning, og svimmelhed. Leverskade er blevet forbundet med høje doser. Årsager abstinenser, hvis opiater er stadig i kroppen.

Indtages oralt eller ved injektion. Virker meget længere end naloxon. Tag syv til 10 dage efter sidste udsættelse for opiat narkotika.