Tusgen

Kan du få en tatovering, hvis du har psoriasis?

Når du elsker kropskunst, kan du se hud som et lærred, men hvad nu hvis psoriasis er i billedet? Nogle mennesker med denne hudsygdom får tatoveringer. Men hvis du tænker på at tage dette skridt, der har psoriasis betyder, at der er ekstra faktorer at overveje.

Lav en erklæring

Tatoveringer kan være en måde at udsmykke din krop og udtrykke dig. En ting en tatovering ikke kan gøre, er imidlertid at dække dine plader-de hævede, røde, afskallende pletter på huden forårsaget af psoriasis. Heldigvis er der mange dele af kroppen, hvor psoriasis er common-såsom hovedbund, albuer og knæ-aren't prime tatovering steder alligevel.

Tatoveringer er om at lave en erklæring, der ikke skjuler noget. Hvis du er selvbevidst om, hvordan din hud ser ud, tale med din læge om behandling. For at dække op psoriasis indtil det forbedrer, tøj og makeup er bedre-og mindre permanente-muligheder.

Den Köbner fænomen

Den største bekymring med psoriasis og tatoveringer er Köbner fænomen-plaques, der udvikler omkring mindre hud skader, såsom bug bider, skrammer eller solforbrændinger. Tatoveringer er lavet af en nål at injicere blæk ind i huden. Det er nok til at modregne Köbner fænomen i nogle mennesker.

Desværre, kan lægerne ikke forudsige med sikkerhed, hvem der skal have denne type reaktion. Men hvis din psoriasis er blevet nemt udløst af hud traumer i fortiden, vil du måske tænke to gange om at få en tatovering. Også, fordi det Köbner fænomenet er mere tilbøjelige til at opstå, når du allerede har aktiv psoriasis, er det nok bedst ikke at få en tatovering i løbet af en opblussen.

Hvis du har denne form for reaktion, vil det typisk blive vist inden for en til to uger for at blive sværtet. De fleste tilfælde kan behandles effektivt med aktuel medicin. I andre tilfælde kan din læge ordinere systemisk medicin (indtaget gennem munden eller injektion) eller lysterapi.

Tænk før du blæk

Der er andre risici så godt. Tatovering indebærer punktere din hud og indsprøjte en fremmed substans ind i det. Der er altid mulighed for en infektion eller allergisk reaktion. Hvis disse komplikationer, de ikke kun forårsager deres egne problemer, men kan også udløse psoriasis symptomer.

Allergiske reaktioner over for tatovering blæk er ualmindelige, men de kan være alvorlige. Symptomerne omfatter kløe og rødme omkring tatoveringen. Disse symptomer kan forekomme kort efter at få en tatovering, eller de kan blusse op måneder eller endda år senere. Nogle mennesker rapport har sådanne reaktioner efter at være ude i solen. Tatovering fjernelse kan være nødvendigt for disse reaktioner for at forbedre.

Infektioner kan opstå, hvis sanitet er slap. Hudinfektioner kan skyldes bakterier komme ind i huden. Symptomerne omfatter rødme, hævelse, smerte og dræning pus. Blodbårne sygdomme, såsom hepatitis og HIV, kan også overføres fra person til person via beskidte nåle. For at minimere risikoen for at få en infektion:

  • Gå til en veluddannet tatovør. Din tatovør bør opfylde enhver lokal licens eller lovgivningsmæssige krav. Du er velkommen til at spørge om sterilisering procedurer. Et kvalificeret professionel bør være glade for at besvare alle dine spørgsmål.

  • Kig efter sikker tatovering praksis. Din tatovør bør don et par friske engangshandsker før du går i gang. Også bede om at se din tatovør fjerne en ny nål og rør fra en forseglet pakke og hæld ny blæk i en frisk beholder. Sterilisering udstyr skal være til rådighed for nondisposable forsyninger.

  • Følg instruktionerne for at tage sig af din tatovering som det heler. Hvis du udvikler tegn på en infektion, allergiske reaktioner, eller psoriasis blusser op, ringe til din læge.

At have psoriasis betyder ikke nødvendigvis, at du ikke kan få en tatovering. For mange mennesker, kan tage grundlæggende forholdsregler mindske risikoen. Bare vær sikker på, at de billeder, du vælger nu er en erklæring, du stadig ønsker at være at gøre i 20 år.