Tusgen

Hvad skal undgå med følsom hud

Følsom hud kan tage mange former. Du kan blot få irritation på lejlighed eller oplever alvorlige udbrud af eksem med svær kløe, rødme og endda blødning. Engang det er svært at identificere udløser og årsager, såsom genetik og sæsonbetonede påvirker der kan medføre flare-ups. Men der er ting, du kan undgå at minimere irriterende din følsom hud. Først og fremmest selv, bør du besøge din hudlæge for at se, om der er nogen underliggende medicinsk årsag til din hud problem.

  1. Undgå duftende vaskeri produkter. Mens alle elsker lugten af rent vasketøj, for dem med følsom hud, kan frisk duftende vaskemidler forårsage irritation fra lidt kløe til en fuld-out brænde. Nyere forskning i Storbritannien fandt, at indkapslede enzymer, der hjælper bionedbrydelighed og rengøring effektivitet ved lavere vandtemperatur faktisk ikke forårsager allergi. Imidlertid kan de være irriterende for personer med følsom hud. Kig efter vaskemiddel og tørretumbler ark, der er fri for farvestoffer og parfume. Som en sidegevinst, disse typer af produkter er ofte bedre for vores envoirnment. Andre udløsere at undgå, når det kommer til tøj er helt nye tøj, der ikke er blevet vasket (især dem, der er tunge med farvestoffer). Nyt tøj kan indeholde formaldehyd eller andre kemikalier. Naturlige fibre, såsom 100 procent uld kan også forårsage følsom hud til oprør.

  2. Parfumer, bad bobler, duftende lotion. Når du er i tvivl, kan du læse ingredienser på dine rengøringsmidler og sæber, og holde det simpelt. Cetaphil eller Dove er stor over hele kroppen rensemidler, hvis du har følsom hud. Også er også sikre produkter Aveeno produkter og baby produkter til følsom hud. Undgå at bruge spray parfume og krop stænk, men i stedet overveje at bruge naturlige olier. Kæmpenatlysolie ikke kun lugter godt, men forskning fra Calcutta National Medical College sidste år oplevede, at det kan hjælpe med at berolige dem, der lider udslæt og irritation af huden.

  3. Langvarig udsættelse for vand. Denne ene er lidt ulogisk. Det synes som om fugt ville være en god ting, men for meget vand fra en lang bad eller svømme kan forårsage hud flare-ups. Tag en kort bad kun bruger Cetaphil som en sæbe. Og holde temperaturen lunken høje temperaturer og pludselige ændringer i temperaturen kan forværre eller udløse eksem blusser-ups.

  4. Reducere stress. Højere forekomst af eksem og rosacea ses, når patient er under stress. Indføre en lempelse teknik ind i dit daglige liv, såsom meditation, yoga, eller bare gå til generelt at reducere din reaktion på stress. Med øget fysisk aktivitet, være forsigtig med at svede for meget, da det ses at irritere følsom hud, også.

Hvis du har en langvarig, uforklarlig udslæt eller irritation, er det altid bedst at besøge din læge. Nogle former for eksem, ligesom atopisk dermatitis, kan kræve receptpligtig cremer og medicin.

Schweiger Dr. Schweiger er en bestyrelse certificeret hudlæge i privat praksis i Manhattan. Han praktiserer kosmetisk og almen dermatologi, med særlig fokus på laser og lys-baserede behandlinger på http://www.nyccosmeticdermatology.com/.